OVA DAMA PROGLAŠENA JE ZA POČASNU GRAĐANKU PRIJEPOLJA! Pročitajte i čime je zadužila grad!

Autor: Republika

Vesti

07.07.2021

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarki zaštite životne sredine Ireni Vujović uručeno je danas javno priznanje "Počasni građanin Opštine Prijepolje", za izuzetan doprinos zaštiti životne sredine, razvoju i afirmaciji ove opštine.

RepublikaFoto: Republika

Priznanje je uručeno na svečanosti povodom Dana opštine, koji se danas obeležava u Prijepolju. 

Vujović je, zahvalivši na priznanju, rekla da sa ponosom može da se obeleži ovaj dan, jer je zajedničkim radom sanirana i rekultivisana deponija Stanjevine, čime je rešen višedecenijski problem, koji niko do sada nije uspeo da reši.

- Možemo da budemo ponosni što budućim generacijama u nasleđe ne ostavljamo smetlište, već ćemo im ostaviti zelenu oazu, čistije i lepše Prijepolje. Do kraja godine završićemo transfer stanicu "Banjica", a zatim sledi izgradnja modernog regionalnog centra za upravljanje otpadom po najvišim standardima, kojim će pored Prijepolja, biti pokrivene i susedne opštine. Značajna sredstva u ovom regionu ulažemo i u projekte zaštite i očuvanja zemljišta kao prirodnog resursa. Lim ćemo očistiti od divljih deponija, a postavljanjem plutajućih brana, za koje smo već dodelili sredstva u tri opštine, zaštitićemo reku od otpada koji nažalost dolazi i iz susednih država. Pokazaćemo da smo odgovorniji, marljiviji i efikasniji od drugih i da nam je prioritet očuvanje životne sredine i bolji kvalitet života građana – poručila je Vujović.

Ministarka je istakla da velika ulaganja u ovaj kraj ne bi bila moguća da na čelu Srbije nije predsednik Aleksandar Vučić

- Vođen idejom moderne, jake i uspešne Srbije, predsednik Vučić je sprovodio teške reforme, kako bi napravio ekonomski stabilnu državu koja krupnim koracima ide napred. Stvoreni su čvrsti temelji za sve što nas očekuje u narednom periodu. Pored novih fabrika i radnih mesta, novih puteva, pruga, škola i zdravstvenih objekata, u fokusu je i izgradnja zelene infrastrukture. Sve to zajedno predstavlja pravac budućeg razvoja naše zemlje. Mi smo prethodnih meseci u Prijepolju i okolini pokazali da udruženim snagama možemo da menjamo stanje na bolje. I zato ne treba da se plašimo izazova, već moramo da se borimo za napredak i radimo više i brže za bolju budućnost generacija koje dolaze – rekla je Vujović. 

Ministarka je rukovodstvu opštine i građanima zahvalila na dodeljenom priznanju, naglasivši da je to velika čast, ali i odgovornost. 

- Ovakvo priznanje se stiče ogromnim trudom i zalaganjem, a velikim delima zaslužuje. Potrudiću se da posvećenošću i rezultatima u i budućnosti opravdam poverenje građana Prijepolja, kao i svih građana Srbije – poručila je Vujović.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading