ŠAPIĆEVA LEKCIJA LAŽNOJ ELITI: Pomenuo Srbe sa KiM i NVO, svaka rečenica nosi JAKU PORUKU!

Autor: Republika

Vesti

05.07.2021

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Aleksandar Šapić izjavio je danas da je bruka i sramota da bilo ko ismeva svoj narod zbog problema koje ima na Kosovu i Metohiji, ističući da ne smemo okretati glavu na probleme našeg naroda i podsmevati se svojim sunarodnicima gde god oni živeli.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Aleksandar Šapić

- Deklarativno se Srbi pozivaju da se vrate na Kosovo odakle su proterani, i imamo primer žene koja sama odluči da se vrati u Ðakovicu, i onda je neko tamo maltretira tako što joj lupa noću na vrata. A onda pojedini političari i razne NVO kažu pa neka promeni vrata na kući i stavi čepiće u uši dok spava, da ima dublji san - rekao je Šapić gostujući na TV Hepi.

On je kazao da je muka što nemamo potpuni mehanizam da pomognemo našem narodu u južnoj pokrajini, ali da moramo da konstatujemo šta se tamo dešava, da o tome govorimo i pokušavamo da na civilizovan način izvršimo pritisak na one koji mogu da utiču da se takve stvari ne dešavaju.

Na pitanje da prokomentariše potrebu dela javnosti da se ismeva svako ko stane iza politike koju vodi Aleksandar Vučić i ko je spreman da podrži nešto dobro, Šapić je kazao da to obesmišljava čitavo srpsko društvo.

Kako je naveo, pokušaj da se obesmisle svi koji su spremni da stanu iza Vučića i podrže politiku koju sprovodi i pokušaju da daju svoj doprinos da Srbiju učine boljom, dubinski urušava čitavo naše društvo u celini.

- Ne želim da se dodvoravam Vučiću i hvalim ga na banalan i površan način, kako neki rade, jer mislim da mu time nanose značajnu štetu, obesmišljavajući i karikirajući izuzetno važne stvari koje on kao predsednik radi za svoju zemlju - naveo je Šapić.


Dodao je da to što je ušao u SNS dovoljno govori o tome šta misli kako o Vučiću tako i o politici koju poslednjih godina sprovode i vode ta stranka i aktuelna Vlada Srbije.

- Uvek sam verovao da se podrška daleko više pokazuje delima i spremnosti da se nekome nadete u pomoći i kad nije sve potaman. Da podnesete punu odgovornost za ono što radite, da se ne sakrivate iz bilo koga, a ne u bajkovitoj retorici koja često obesmišljava suštinu - kazao je potpredsednik SNS.

Šapić je istakao da je Srbija faktor stabilnosti u regionu i da nikada niije bila faktor nestabilnosti kako, kaže, mnogi to žele da predstave, dodajući da se upravo to pokazalao na primeru nabavke vakcina.

Ocenio je da prvi put posle trideset godina politika neutralnosti koju Srbija vodi daje materijalne rezultate, a da je potvrda te politike da mi moramo da igramo i na kartu Istoka, i na kartu Zapada.

On smatra da treba da zadržimo ekonomsku i vojnu neutralnost koliko god je to moguće, da ne pristupamo nijednom savezu uz ocenu da je ekonomski i vojno jaka Srbija garant da na tim prostorima nikada više ne bude nesrećnih ratova.

Šapić je kazao da se ispostavilo da smo uspešnom nabavkom vakcina uspeli da dođemo u epicentar svetske pažnje zahvaljujući, kako je naveo, politici koja se vodi godinama unazad.

- Rizik je bio velik, ali korist je izvukao srpski narod. I ne samo srpski narod već i narodi u okruženju. Pomogli smo vakcinama BiH, Severnu Makedoniju, Crnu Goru, svima kojima je bilo potrebno. I uvek moramo pomagati komšije, jer ako njima nije dobro, ne može biti ni nama - zaključio je Šapić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading