VULIN ODBRUSIO MILANOVIĆU: Ako je naš put u EU put lečenja hrvatskih frustracija i odricanje od svojih prijatelja, bolje da i ne idemo u EU

Autor:

Vesti

01.07.2021

20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vulin komentarisao je izjavu hrvatskog predsednika da Srbija treba da izabere između EU i Moskve

RepublikaFoto: MUP Srbije

- Ako Milanović brani Orbanu da misli zato što je predsednik "male" zemlje, postavlja se pitanje, a kolika je to Hrvatska kada može da deli lekcije. Biće da je Milanović dobio kompleks veličine, jer govori u tuđe ime i samo se nadam da nije u pitanju Nemačka,  takva igra je u prošlosti loše završavala - izjavio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin komentarišući izjavu hrvatskog predsednika da Srbija treba da izabere između EU ui Moskve i da je Mađarska mala zemlja koja ne bi trebalo da iznosi svoje stavove, a povodom oglasa Viktora Orbana u hrvatskim medijima o mađarskoj viziji EU u kojem predlaže i primanje Srbije u EU.

- Nije me briga šta članovi EU misle jedni o drugima, ali mi je važno kada se pominje Srbija. Hrvatska bi da uslovljava Srbiju nestalima, priznanjem genocida, raznim izvinjenjima, a sada i odricanjem od prijatelja, ovaj put od Rusije. Ako naš put u EU počinje lečenjem hrvatskih frustracija, nastavlja se odricanjem od svojih prijatelja, a završava se napuštanjem sebe, onda je bolje da i ne idemo u EU. Ako naš put u EU vodi preko poniženja pred lažima o Srebrenici i ćutanjem pred istinom o Jasenovcu, onda je pravedno da Srbija krene svojim srpskim putem - rekao je ministar i predsednik PS-a Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading