(FOTO) Ovako danas izgledaju Jovica Stanišić i Frenko Simatović: Prve fotografije bivšeg čelnika DB i komadanta JSO u sudnici!

Autor: Republika

Vesti

30.06.2021

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Haškom tribunalu u 15 sati počelo je izricanje presude na ponovljenom suđenju bivšem šefu Službe državne bezbednosti Jovici Stanišiću i nekadašnjem komandantu Jedinice za specijalne operacije (JSO) Franku Simatoviću Frenkiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Frenki i Jovica Stanišić

U međuvremenu su se pojavile i prve fotografije Stanišića u sudnici.

Takođe, na stranim agencijama objavljene su i fotografije Franka Simatovića Frenkija.

Ovo je ujedno poslednji proces pred Haškim sudom u kome se utvrđuje da li su zvaničnici Srbije bili odgovorni za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH.

Stanišić i Simatović su optuženi po četiri tačke optužnice. Terete se za progon, ubistva, prisilno premeštanje i deportaciju Hrvata i Bošnjaka u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini (BiH), od 1991. do 1995. godine.

Oni su, inače, u prvom suđenju koje je okončano 2013. godine oslobođeni krivice po ovim tačkama optužnice, nakon čega su tužioci uložili žalbu. Potom je apelaciono veće 2015. poništilo prvostepenu presudu i naložilo ponavljanje procesa koji je počeo 13. juna 2017. godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading