VUČIĆ: Neće nas Hrvati ponižavati, dosta je šamaranja Srbije!

Autor: Republika

Vesti

30.11.2017

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Spremni smo uvek za razgovor s hrvatskim zvaničnicima, ali za partnerski razgovor, a ne onaj u kojem će neko da nas ponižava. Taj film nećete da gledate dok sam ja predsednik Srbije - poručio je danas Srbije Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, primetio da je svima najlakše da okrive Srbe, pa je tako i kad se razgovara o Hrvatskoj, Bosni...

A on, dodao je, pita:

- Kako ste našli baš Srbe u celoj priči, pa Srba je mnogo stradalo, u BiH, 30.000, a nijedan čovek, niko za to nije odgovarao, nikome nije palo na pamet da to pitanje postavi.

- Svako je za ponesto osuđen, samo niko ni za jedan zločin prema Srbima nije osuđen - rekao je Vučić, a svima kojima je Srbija opsesija poručio da nama drugi nisu opsesija, da smo za razgovor uvek spremni, ali ne tako da se Srbija ponižžava:

Dosta šamaranja Srbije

Srbija je, kako je rekao, zemlja ponosnih ljudi i nikome neće da dozvoli da je šamaraju i tuku i ponižavaju, pa ni Hrvatskoj:

- Nećete da otvorite poglavlja, pa ne morate, ali ne možete da zaustavite nas razvoj, niti da nas ponižavate. Dosta je bilo, dosta s tim, zaustavite se malo, pogledajte se u ogledalo pa nam solite pamet - poručio je predsednik Srbije.

Mi, kako je naveo, žrtve poštujemo i tuđe i svoje, ali ne gledamo samo sebe, već gledamo u budućnost.

Odgovarajući na pitanje hrvatskih novinara o mogućem susretu s Kolindom Grabar Kitarović, Vučić je rekao da je za taj razgovor uvek spreman, naravno i o nestalima Hrvatima, ali da sad pita i "šta je s nestalim Srbima?.

U Hrvatskoj, primetio je, ne smete jednostavno da kažete da je nestalo više Srba nego Hrvata.

- To niko ne sme da kaže. Jer, oni se vode kao hrvatski građani, Krajišnici, pa nisu valjda sami sebe ubijali, nego su ih zatvarali u logore i tako likvidirali - rekao je Vučić.

Pomoći ćemo Hrvatima da nađu svoje nestale

I, naravno, poručio je, da ćemo da pomognemo Hrvatima da istražimo mesta gde su njihovi nestali i da pomognemo da pronađu svoje koji su nestali, ali to isto očekujemo za nestale Srbe.

- Spopali su me hrvatski novinari na inauguraciji, kažu šta je s nestalim osobama, ali, kažem ja, nisu samo Hrvati nestali... Dva dana su me optuživali u svim medijima kako govorim laži dok nisu ustanovili da je to istina, evo i sad to kažem, više je nestalih Srba nego Hrvata - rekao je predsednik Srbije.

Zato je, dodao je, uvek spreman za razgovore, s hrvatskom predsedniciom, takođe, te primetio da od njega nisu mogli čuti nikad nijednu ružnu reč o Hrvatima.

S Draganom Čovićem, kako je rekao, videće se za pet dana, njegove je jučerašnje razumeo, i nije se, kako kaže, sprdao, ni govorio da je potez Slobodana Praljaka kukavički.

- Ali, ne razumem kako neko u svakoj toj priči uvek pronađe krivicu Srbije i srpskog naroda, valjda smo dobra meta, pa kad god im nešto fali, oni opet o Srbiji - primetio je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Igor

30.11.2017 22:16

Vučić je odlično odgovorio.