ZAŠTITNIK GRAĐANA KONTROLIŠE MINISTARSTVO PROSVETE I "PETNICU"!

Autor: Republika

Vesti

25.06.2021

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana Zoran Pašalić je po sopstvenoj inicijativi, povodom informacija iz medija da je nekoliko bivših polaznica seminara ranije prijavljivalo seksualno zlostavljanje koje je doživelo u Istraživačkoj stanici Petnica, pokrenuo postupke kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ove obrazovne ustanove.

RepublikaFoto: Tanjug

Zaštitnik građana od resornog ministarstva traži da ga u roku od 15 dana izvesti da li je do sada imalo saznanja o prijavama za seksualno zlostavljanje polaznica seminara u Petnici i na koji način je po njima postupalo.

Od Istraživačke stanice Petnica Zaštitnik građana traži da ga u istom roku obavesti da li je uprava ove ustanove imala saznanja o slučajevima seksualnog zlostavljanja polaznica od strane istog zaposlenog u Petnici i na koji način je ustanova postupala u svakom od prijavljenih slučajeva.

Zaštitnika građana uprava Petnice takođe treba da obavesti da li ova obrazovna ustanova ima formiran Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja i da li se u slučaju saznanja za nasilje u ustanovi primenjuje Pravilnik o Protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading