MINISTAR PLAĆA ČOVEKA KOJI PLJUJE VUČIĆA! SPS zabio nož u leđa predsedniku Srbije, OGLASIO SE IVICA DAČIĆ!

Autor:

Vesti

25.06.2021

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zadužen za razvoj nerazvijenih opština i funkcioner SPS Novica Tončev nakon niza skandala rešio je da unajmi PR agenciju Pragma, koja bi trebalo da pazi na njegov imidž u medijima, kao i da zastupa njegove interese, ali to ga je odvelo ka novom skandalu, budući da se na čelu ove marketinške agencije nalazi Cvijetin Milivojević, politikolog, koji je svojevremeno predsednika Vučića uporedio s Hitlerom.

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić, Tanjug/Sava Radovanović
Aleksandar Vučić i Ivica Dačić

Milivojević, čovek koji je poznat po, najblaže rečeno, šokantnim izjavama koje se tiču predsednika, rado je viđen gost na N1 i čest sagovornik u mediju Danas, a popularan je upravo zbog ekstremnih kvalifikacija predsednika Vučića, budući da ga je opisivao kao nekog ko je "uveo potpunu diktaturu u medijski prostor", rekavši da je "mali miš kada ode na zapad", a najviše kontroverze izazvao je kada je predsedničku kampanju lidera Srbije uporedio s kampanjom naciste Adolfa Hitlera.

- Ako govorimo o primedbama sa strane etike u političkom marketingu, reč je o falsifikatu izborne poruke Adolfa Hitlera i Nacionalsocijalističke partije iz kampanje 1936, koja glasi "Našoj deci budućnost preko Adolfa Hitlera" - naveo je Milivojević.

NEKOREKTNA SARADNJA

Tončev, koji opstaje u Vladi, u kojoj zauzima važno ministarsko mesto, ne preza od toga da novcem građana Srbije finansira agenciju na čijem je čelu prva perjanica "pljuvačine" po Vučiću, ista ona koja govori o medijskom mraku i cenzuri, što Vladimir Orlić, potpredsednik Narodne skupštine, ocenjuje kao "zanimljivost":

- Ukoliko je tačna, ova "zanimljivost" je stvarno zanimljiva. Kako u silnoj diktaturi i autokratiji, što sam Milivojević često govori za današnji Srbiju, taj Cvijetin ubira baš državni novac? Tu nešto ne štima... Izgleda da nije baš tolika diktatura u pitanju. Pa ispada i da taj Cvijetin baš i ne zna šta priča. Ali, onda, za kakve to usluge može neko uopšte da plaća tipa koji ne zna šta priča? I to narodnim parama. Mnogo je tu pitanja koja se otvaraju, a na koje odgovore možda ima samo naš stari drugar Tončev.

Tončev i gafovi

- pretio blokadom auto-puta Beograd-Skoplje ako još neko od direktora iz SPS u Surdulici bude smenjen

- lomljenjem kanalizacionih šahta i nasiljem svetio se meštanima koji nisu glasali za njega

- četiri saradnice Novice Tončeva uhapšene zbog malverzacija u javnim nabavkama

- kad mu je iz gepeka audija ukraden kofer s 5.000 evra, rekao je da "te pare uvek nosi sa sobom i da to i nije neka suma"

- Tončev je pravosnažno osuđen decembra 2018. na uslovnu kaznu zbog tuče

- osuđen je na godinu dana uslovne kazne jer je 2014. napao aktivistu SNS koji ga je prekidao dok je držao politički govor u selu Jelašnica

Još jedan funkcioner koji se našao na meti Milivojevićevog "oštrog" jezika je i lider SPS Ivica Dačić. Kada to uzmemo u obzir i reči koje je direktor Pragme uputio stranci SPS, konstatujući "da je SNS prihvatio SPS da bi imao nekog da snosi odgovornost u slučaju loših rezultata", kao i komentare u dokumentarcu "Junaci doba zlog: Ivica Dačić - Slobin pionir", na N1, stvarno postaje neshvatljivo da ista osoba zastupa interese Tončeva, koji takođe dolazi iz SPS.

RepublikaFoto: ST/A. NALBANTJAN, V. Lukić, Tanjug/V.TARASOV
Ivica Dačić, Aleksandar Vučić i Ivica Tončev

Ovaj poslovni poduhvat dvojca Tončev-Milivojević Dačić posmatra kao nekorektnost.

- Takve stvari ne bi smele da se dešavaju. Tončev je ministar koji u Vladi Srbije predstavlja i SPS. Nekorektno je što uspostavlja saradnju s ljudima koji vređaju predsednika Srbije i koji se ne libe da uvredljiv rečnik upotrebe i kada o meni govore. Tončevu savetujem da dobro razmisli o potezima koje povlači, ali i političkim posledicama koje bi neke njegove odluke mogle da imaju - zaključuje Dačić za Srpski telegraf.

Dačić: Nekorektno je sarađivati s onima koji vređaju predsednika

IZGOVOR UŠTEDA

Na pitanje Srpskog telegrafa da li državnim novcem finansira agenciju čiji je vlasnik čovek koji je poznat po uvredama izrečenim na račun predsednika Srbije iz kabineta ministra Tončeva smo dobili opširan odgovor. Naime, ministar angažovanje Milivojevića pravda time što je na taj način uštedeo, a kako navode iz kabineta ministra zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština, izdvojeno je 3.540.000 dinara za PR agenciju prema planu budžeta za 2021, dok je izbor agencije prošao postupak Javne nabavke.

- Agencija Pragma je ponudila najnižu cenu (1.400.000 dinara) koja je i bila kriterijum odabira i na taj način se izdvojila u odnosu na druge. Pored agencije Pragma, u postupku Javne nabavke učestvovale su agencije Blumen Group (3.486.900 dinara) i Balkan Media (2.490.000 dinara). U celom postupku ispoštovane su sve procedure i odabir neke druge agencije ne bi bio u skladu sa zakonom - navodi se u odgovoru.

Orlić: Mnogo pitanja na koje samo Tončev ima odgovor

Ono što je posebno interesantno jeste negiranje kabineta o povezanosti sa nekim ko negativno komentariše predstavnike vlasti, s posebnim akcentom na lidera Srbije:

- Kabinet ministra nikada ne bi dozvolio da neko od naših saradnika, bilo članovi našeg tima ili spoljni partneri, negativno komentarišu bilo koga od članova Vlade, a posebno predsednika Vučića. Svaku uvredu, bez obzira odakle dolazi i ko je upućuje, doživljava kao lični napad.

Fudbal preči od nerazvijenih opština

Tončev je izabran za člana Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije (FSS) iako to nije baš spojivo s funkcijom ministra. Nedavno je demonstrirao i da mu je fudbal preči od razvoja nerazvijenih opština. Umesto da obilazi Srbiju, ministar se švrćkao po Azerbejdžanu, gde je išao da prati utakmicu reprezentacije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Rade

25.06.2021 10:57

Ovo je zaista nedopustivo i velika sramota Tončeva koji je ovim izdao poverenje kod SNS-a i SPS-a

Ilija

25.06.2021 11:32

Ukoliko je koalicija toliko jaka i toliko se postuje, Toncev treba da bude smenjen!

Boban

25.06.2021 13:15

U pomodarstvu se prave velike greske.