VUJADINOVIĆ O IZJAVAMA KRIVOKAPIĆA: Vrhunski cinizam ili politička šizofrenija?

Autor:

Vesti

24.06.2021

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, Milimira Vujadinovića reagovao je povodom obraćanja premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića.

Zdravko Krivokapić

Vujadinović je istakao da je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić opet skočio sam sebi u usta. Međutum, takvo nešto više nikoga i ne čudi.

- Pozivati Srbiju na saradnju, a raditi sve protiv Srbije i srpskog naroda je ili vrhunski cinizam ili potpuna politička šizofrenija. Zato, pitamo Zdravka Krivokapića, da li je progon srpskog ambasadora iz Podgorice poziv na saradnju? - poručio je predsednik Odbora za dijasporu i dodao:

- Da li je negiranje teritorijalnog integriteta Srbije i priznanje srpske južne pokrajine za nezavisnu državu, poziv na saradnju? Da li je možda poziv na saradnju, pomoć u vakcinama, koje je donirala Srbija, nelegalnoj oružanoj formaciji na KiM, koja sebe naziva vojskom Kosova i koja je formirana suprotno rezoluciji 1244? Da li je stigmatizacija celokupnog srpskog naroda i Srbije u Skupštini Crne Gore i gaženje svih srpskih žrtava, takođe poziv na saradnju?

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Yu Eco
Milimir Vujadinović

Vujadinović je istakao i da što se tiče dokazivanja toga da je Crna Gora matica srpskog naroda, bilo bi dobro da gospodin Krivokapić to i suštinski dokaže.

- Što se tiče dokazivanja toga da je Crna Gora matica srpskog naroda, bilo bi dobro da gospodin Krivokapić to i suštinski dokaže, pa nam da podatak koliko Srba danas radi u državnim organima Crne Gore i da li je taj broj i približno srazmeran broju stanovnika Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi?

Znamo mi odgovore na ova pitanja iako nam ih Zdravko Krivokapić ne pruži, kao i što znamo da je namera njegovog delovanja naneti štetu Srbiji, gde god je to moguće - rekao je on i dodao:

- Ako bi pak Zdravko Krivokapić dao odgovor na sva pitanja, postalo bi i formalno jasno, zašto srpski narod a i jedan deo drugih stanovnika Crne Gore, srpskog predsednika Aleksandra Vučića i Srbiju, doživljava kao zaštitnike njihovih interesa.

- Šta god želeo Zdravko Krivokapić, Srbija i srpski predsednik će uvek biti uz srpski narod u Crnoj Gori ali i uz sve dobronamerne građane Crne Gore, poštujući i ustav i zakone Crne Gore i poštujući u odnosu prema Crnoj Gori sve ono što je Zdravo Krivokapić pogazio u odnosu prema Srbiji - istakao je na kraju Milimir Vujadinović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vukasi

24.06.2021 17:39

Kazu da volis da popijes vide se ispod podocnjaka. YASSER ARAFAT mnogo mi licis na njega sta ti je bio po srodnostiI on je voleo mnogo da pije.