SRBI OBORILI BUGARSKI MIG 29? Paranoja novinara iz Sofije, pa osuo paljbu po Srbiji i Rusiji

Autor:

Vesti

24.06.2021

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oružane snage Srbije možda imaju veze s padom bugarskog MiG-29, smatra bugarski novinar i pisac Grigor Lilov koji očigledno ima problem sa paranojom ili priželjkuje sukob.

RepublikaFoto: YouTube/Rumoaohepta7/MoD Bulgaria

Lilov iznosi tezu da je tog dana kada je pao avion možda došlo do incidenta u kojem su učestvovali srpski vojnici.

„Vojne vežbe srpske vojske u Bugarskoj, na poligonu nedaleko od grada Šabla, i verovatnoća da je naš MiG mogla da obori raketa S-125 Neva koju su lansirali Srbi trebalo je da bude tema žustre političke diskusije, posebno uoči parlamentarnih izbora. Ali, takve diskusije nije bilo. Sve stranke, mediji, komentatori ćute“, napisao je on na Fejsbuku.

Podsetimo, tokom taktičkih vojnih vežbi „Šabla-21“ u Crnom moru u Bugarskoj 9. Juna pao je lovac MiG-29, a pilot je poginuo. Uzrok pada i dalje nije utvrđen. U vojnim vežbama 4. juna su u Bugarsku došli i predstavnici srpske vojske.

Bugarski novinar je takođe rekao da rusko-srpski odnosi treba da izazivaju zabrinutost u Bugarskoj. Takođe, izrazio je i zabrinutost zbog toga što Bugarska dozvoljava da se njen vazdušni prostor koristi za isporuke ruskog oružja Srbiji, uprkos embargu koji je uveden protiv Rusije.

Onima koji sebe nazivaju ‘patriotama’ i trpe rusko-srpske odnose, kažem: Srbija je drugi glavni geopolitički protivnik Bugarske. Srpsko naoružanje je ionako koncentrisano duž naših granica da bismo im stvarali dodatno pogodne uslove – isporuke datog naoružanja preko naše teritorije, vežbe na našem poligonu sa našom vojskom da uče kako još lakše da ih pobede“, dodao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Balkan

24.06.2021 18:39

Ima li kraja paranoji, ne pitaju se da li su ga oborili Amerikanci radi vezbe protvi ruskih migova, ne ispituju da li su oni napravili gresku nego traze krivca na drugoj strani i gde ce nego kod nas u dvoriste, tako im rekao NATO. Paranoja na sve strane, moze li bilo ko da rashladi lude glave po svetu ili ce stvarno da dodje kraj planeti zemlji. Ziveli