ANTISRBIMA NIKAD DOSTA: Hrvatski ministar u Luksemburgu Srbiji postavio NOVI USLOV, zahteva JOŠ JEDNO priznanje za ulazak u EU!

Autor:

Vesti

23.06.2021

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski ministar spoljnih poslova izjavio u Luksemburgu da Srbija mora da ispuni još jedan uslov da bi bila primljena u EU.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Ministar Gordan Grlić Radman je naime rekao u utorak da Srbija na svom putu prema EU treba da pokaže suštinski i održiv napredak u temeljnim područjima i da pokaže volju za ispunjavanje svih potrebnih kriterijuma.

- Od Srbije se traže jasni odgovori, pre svega suštinski i održiv napredak u temeljnim područjima - rekao je on i dodao da bi Srbija trebalo da pokaže političku volju za ispunjavanje svih onih kriterijuma i reformi kao i posvećenost evropskim integracijama.

- U tom smislu gledamo na područje vladavine prava, pitanje nestalih osoba, prava žrtava rata, procesuiranje ratnih zločina, saradnju s međunarodnim krivičnim sudom, priznavanje genocida u Srebrenici, jačanje dobrosusedskih odnosa kako s članicama EU tako i onima izvan EU - rekao je Grlić Radman, prenosi hrvatski portal Index.hr.

Podsetimo, u uorak su se na marginama sastanka Veća za opšte poslove EU u Luksemburgu održale dve međuvladine konferencije o pristupanju sa Srbijom i Crnom Gorom, ali bez otvaranje ili zatvaranje ijednog poglavlja.

Te političke međuvladine konferencije o pristupanju nova su pojava, koja ranije nije postojala, a predviđene su novom metodologijom pregovora o proširenju EU, prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Miroslav

23.06.2021 09:53

Već 30 godina nas lažu i obećavaju da ćemo ući u EU. Ništa im više ne verujem.