ĐILASOVI MEDIJI SAD LINČUJU OBRADOVIĆA: Poznat i okidač za napad na lidera Dveri

Autor: D. K.

Vesti

23.06.2021

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider pokreta Dveri Boško Obradović osetio je na svojoj koži šta znači kad se na njega ostrve Đilasovi mediji, nekadašnje koalicione kolege, ali i svi koji, izgleda, smatraju da u opoziciji ne može da bude političar koji se zalaže za ostanak Kosova u sastavu Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/J. ILIĆ
Boško Obradović

Drugačije se ne može objasniti linč koji je Obradović doživeo na društvenim mrežama nakon sastanka Radne grupe za međustranački dijalog, na kojem je predsednik Aleksandar Vučić predstavio izveštaj o dijalogu s Prištinom.

- Imali smo konstruktivan i ozbiljan razgovor. Od predsednika smo dobili informacije koje nismo mogli da znamo kao vanparlamentarna opozicija i imali smo mogućnost da predstavimo naše stavove za koje očekujemo da će ih vlast imati u vidu - rekao je Obradović, da bi nešto kasnije dodatno objasnio svoju poziciju na sastanku.

Boško Obradović je prvi put u životu rekao nešto normalno i cvet građanstva ga proglašava za klerofašistu

 

On je rekao da je znao da će pokret Dveri biti napadnut, posebno na društvenim mrežama, zbog toga što su prisustvovali međustranačkom dijalogu na temu Kosova i Metohije.

- Naš stav je dovoljno jasan i precizan - odbrana KiM u sastavu Srbije je najvažniji nacionalni i državni zadatak. Pred nama je jednostavan izbor - da li ćemo sedeti sa strane i ćutati dok je država pod pritiskom da se prizna lažna država Kosovo ili ćemo stati u odbranu države i očuvanja KiM u sastavu Srbije? Što se pokreta Dveri tiče, nikakve dileme nema. Mi smo 22 godine, od osnivanja Dveri, na poziciji odbrane KiM u sastavu Srbije - istakao je Obradović.

Obradovića su na Tviteru orkestrirano nazvali "izdajnikom opozicije", "prodanom pi*ketinom", "fašistom", a javio se i bivši funkcioner DS Balša Božović da proceni dubinu Obradovićevog "posrnuća", napisavši:

- Obradović je svojevremeno tražio da se moje kolege i ja izbacimo iz DS kao izdajnici opozicije jer smo hteli da pregovaramo s evropskim parlamentarcima. Ne s Majom Gojković! Ne sa Dačićem! Nego sa EU parlamentarcima! Ovo sad mu je OK".

Obradović: Odbrana KiM u sastavu Srbije je najvažniji nacionalni i državni zadatak

Lider Dveri očigledno se opasno zamerio Đilasovoj opoziciji, koja mu ovaj sastanak nikad neće oprostiti, a kampanja koju je povela protiv njega je toliko prljava da su i neutralni posmatrači ostali zapanjeni ovakvom pljuvačinom do juče miljenika Đilasovih medija i tviteraša.

- Boško Obradović je prvi put u životu rekao nešto normalno, da je bio na sastanku na kom je Vučić na ozbiljan način informisao opoziciju o dijalogu Beograda i Prištine i cvet građanstva ga proglašava za klerofašistu. Pa ni SRS iz devedesetih nije bio tako radikalan - konstatovao je na Tviteru Nebojša Krstić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading