(VIDEO) ORIĆEV POTRČKO IZAZVAO INCIDENT ISPRED HAGA UOČI PRESUDE MLADIĆU: Osvedočeni srbomrzac pravi haos gde god se pojavi!

Autor: Republika

Vesti

22.06.2021

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Incident pred zgradom suda u Hagu uoči izricanja presude Ratku Mladiću, koji je izazvao osvedočeni srbomrzac Nihad Aličković (42), vođa sarajevskog antidejtonskog pokreta, samo je jedan u nizu gde god nogom kroči.

RepublikaFoto: pritnskrin
Nihad Aličković

Uz psovke i pretnje, kako se može videti na snimcima koji su obigrali ne samo region, lider nacionalističkog Anti Dejtona se ustrmio na čoveka u mirnom protestu koji je isticao da je reč o „sudu nepravde“.

Zajapurenog Aličkovića posebno je razgnevela fotografija na kojoj je pisalo: “Alija & Bil = Srebrenica & deal”.

Podsetimo, ovaj prijatelj Nasera Orića „slavu“ u ekstremnim bošnjačko-muslimanskim krugovima stekao je, jula 2015., nakon pokušaja linčovanja Aleksandra Vučića u Memorijalnom centru u Potočarima.

Kako je potvrdio raniji ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić, Aličković je markiran kao osoba koja je prva, bacanjem cipele u pravcu Vučića, dala mig za brutalni juriš na tadašnjeg premijera Srbije.

Aličković je u ranijem skandalu u Hagu prošvercovao u sudnicu mobilni telefon i na svom fejsbuk-profilu uživo prenosio izricanje presude Radovanu Karadžiću.

On je prethodno raširio ratnu zastavu tzv. Armije BiH ispred zgrade suda, a onda napao starijeg muškarca ogrnutog srpskom zastavom, pretio mu i psovao majku.

Aličković se, ipak, našao na tapetu policije RS i, potom, skandaloznih sudskih presuda.

Policija je reagovala nakon što je uoči novogodišnjih praznika, 30. decembra 2018., ispred islamske zajednice u Derventi uručivao, kako ih je nazvao "Antidejton paketiće, bošnjačkoj deci, nazivajući ih "gazijama, herojima, malim zlatnim ljiljanima, koji odrastaju u očuvanju svoje vere i bošnjaštva od nestanka na okupiranom prostoru BiH, genocidnoj, takozvanoj Republici Srpskoj".

Osnovni sud u Derventi mu je zbog „narušavanja javnog reda i mira“ „odrezao“ kaznu od 100 KM uz troškove sudskog postupka sa dodatnih 150 KM. Međutim, sledi pravi pravosudni skandal.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading