MISTERIOZNA PORUKA POSLATA U KREMLJ: O tajmingu se pažljivo odlučivalo, a za prenosioca je izabran BAŠ ON, I TO SA DOBRIM RAZLOGOM!

Autor: Republika

Vesti

18.06.2021

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važna poruka poslata je sa Andrićevog venca u Kremlj, a njen prenosilac je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško, otkriva Republika.

RepublikaFoto: Instagram/printscreen
Aleksandar Vučić i Aleksandar Gruško

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, naime, ugostio je danas zamenika karijernog diplomate Sergeja Lavrova, a ovaj susret šef države iskoristio je da ruskom rukovodstvu i predsedniku Vladimiru Putinu pošalje važnu poruku.

Kako je Republika već pisala, nakon sastanka srpskog predsednika i ruskog političara visokog ranga, Vučić se oglasio na Instagramu i poručio - "ko vam je prijatelj, uvek se najjasnije vidi u teškim trenucima".

Istovremeno, predsednik je u postu objavljenom na toj društvenoj mreži istakao i da je preneo važne poruke Beograda Moksvi.

 

 

Dobio sam uveravanja o daljem unapređenju, inače veoma bliske saradnje između Srbije i Rusije - naveo je Vučić, o čemu je Republika već pisala.

Kako objašnjava naš sagovornik, o sadržaju poruke u ovom trenutku ne može da govori javno, ali ističe da je Gruško, kao dokazani prijatelj Srbije, prava osoba da je prenese Putinu.

- Jasno vam je zašto o sadržaju poruke ne može da se govori u javnosti, niti neko to očekuje, ali možete da budete spokojni da će je Gruško na najvažnije adrese u Moksvi preneti u integralnom obliku - kaže naš sagovornik.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Kako on objašnjava, tajming za slanje poruke u Moskvu pažljivo je biran.

- Sada kad su se donekle slegle strasti posle Samita u Ženevi, između Bajdena i Putina, i kada postoje izgledi da se donekle smire tenzije između dve nuklearne sile, nada Beograda je da će Putin imati vremena da čuje i glas Srbije - navodi naš sagovornilk.

Podsetimo, Gruško je poslednji put u Beogradu boravio u novembru 2019. godine kada je na sastanku sa tadašnjim šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem rekao da mnoge snage žele da Balkan i Srbiju pretvore u arenu političke konfrontacije, kao i da žele da ih stave pred veštački izbor između Rusije i Zapada.

Inače, Gruško je svetskoj javnost poznat kao oštar kritičar NATO, pa je tako nedavno poručio da Alijansa nije sposobna da se adaptira na nove geopolitičke prilike u svetu.

- Vidimo da se vojna situacija postepeno degradira. Hladni rat je trebalo da ostane deo prošlosti. Međutim, NATO nije bio sposoban da se adaptira na novu bezbednosnu realnost i vratio se svojim korenima - potrebi da zaštiti svoje članice od pretnje sa Istoka - i trenutno forsira samo dnevni red, koji je trebalo da ostane negde u 1950. godini - rekao je svojevremeno Gruško, preneli su tada ruski mediji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading