MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Građani će odlučiti da li ulazimo u realizaciju projekta "Jadar"!

Autor: Republika

Vesti

16.06.2021

20:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je u Loznici da su svi projekti na teritoriji grada i okruga realizovani zajedničkim radom Vlade, lokalne samouprave i građana.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

Ona je na svečanosti povodom Dana grada istakla da će svi budući projekti, naročito otvaranje novih fabrika, puteva, škola i posebno novi kapaciteti u oblasti rudarstva biti realizovani tek kada građani budu upoznati sa svim činjenicama.

- Nikada odluke ili projekte nismo radili sami i zato hvala svim građankama i građanima Loznice na svemu. Ono što danas može da se čuje je da postoje ljudi koji misle da treba zaustaviti razvoj i da ne gradimo puteve, bolnice, da ne otvaramo nove fabrike. Loznica je oduvek bila poznata po rudarstvu, a neki iz bivše vlasti su uništavali fabrike. Mi treba da budemo odgovorni i da govorimo samo istinu i zato želim da pošaljem poruku da kao što smo sve do sada radili zajedno, to ćemo raditi i dalje - kazala je ministarka.

Dodala je da će sve upoznati sa rezultatima analiza pa će onda, kako je i predsednik Vučić predložio, građani odlučiti o tome hoćemo li da realizujemo projekat "Jadar" ili ne.


- Postoji budućnost za nas i za našu decu, unuke, a ta budućnost je zajednički rad na projektima koji donose rast i zdraviju životnu sredinu - rekla je ona.

Mihajlovićeva je rekla da je ponosna i na svoje poreklo, te da se oseća građankom Loznice. Ona je najavila početak rada na deonici od Šapca do Loznice i podsetila da je država uložila u ceo okrug 10,2 milijarde u poslednjih šest godina.

Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice, rekao je da je sve što je urađeno u gradu ostvareno uz ogromnu pomoć države.

- Ne možemo sami, da naši mladi ne idu u svet, već da svet dovedemo ovde, a da se oni koji su otišli, vrate. Zbog svih velikana Loznice imamo odgovornost da nastavimo da budemo bolji, vredniji. To će biti i naš odgovor svima. Bićemo odgovorni i časni. Imamo istorijsku podršku predsednika i Vlade i zahvalni smo na tome - rekao je Petrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading