KURTI BULAZNI - LUPIO I OSTAO ŽIV: Vreme je da Srbija proglasi nezavisnost od Kosova!?

Autor: Republika

Vesti

15.06.2021

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih institucija u prištini Aljbin Kurti izjavio je danas da je prištinska strana u razgovoru u Briselu bila konstruktivna i da je dala četiri predloga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Kurti se posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu obratio novinarima.

- Druga strana je govorila o starim idejama. Mi smo dali četiri ideje. Da se inicira SEFT-a sporazum, da bude potpisan mirovni sporazum da nećemo napadati jedni druge. Da se iz delegacije Srbije za nestala lica ukloni Veljko Odalović - rekao je Kurti novinarima.

Kao četvrti predlog koji su dali on je naveo pitanje manjina, odnosno bilateralni reciprocitet po kome bi Srbi na KiM imali nacionalni savet, kao Albanci u centralnoj Srbiji.

- Naša poslednja tri predloga su odbijena, ali po pitanju SEFTA nije bilo odgovora. Nadam se da će ozbiljno razmotriti ovaj naš predlog koji smo danas dali - rekao je Kurti.

Da predstavnicima Prištine nije iskreno stalo do dijaloga sa Beogradom i da su u Brisel došli kako bi pravili cirkus, jasno se vidi iz Kurtijevog trabunjanja.

- Mislim da što pre Srbija prizna Kosovo biće bolje ne samo za Kosovo, već i za Srbiju. Nema boljeg rešenja od toga. Ako smo mi pre 13 godina proglasili nezavisnost od Srbije, došlo je vreme da i Srbija proglasi nezavisnost od Kosova, da se ne bavi više nama - lupio je mrtav ladan Kurti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading