BRNABIĆ: EU će pre da kaže da nešto nismo dobro uradili, NEGO DA PRIZNA DA NIJE ZA PROŠIRENJE!

Autor:

Vesti

13.06.2021

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Ana Brnabić odgovarajući na pitanje zašto Srbija neće otvoriti nijedno novo poglavlje u procesu pristupanja EU premijerka je rekla da smo se zaista potrudili i da smo u rekordnom roku pripremili.

RepublikaFoto: Printscreen

- Mi smo se zaista trudili, pokazali smo sve što Srbija može. Pripremili smo pregovaračku poziciju u rekordnom roku za poglavlja 16 Poreska politika i 15 Energetika i zabeležili smo važne pomake u oblasti Vladavine prava. Videćemo kakva će biti njihova ocena. Mislim da će priznati da smo napravili velike promene u oblasti vladavine prava ali da je još rano za pokretanje tih klastera. To je jedan politički igrokaz gde je jasno da određene zemlje članice EU nisu za proširenje. Ono što je meni licemereno tu je to što oni neće oni reći "mi nismo za proširenje pa zato nećemo da dajemo pozitivne signele" nego će reći "vi niste nešto uradili"...  Onda će doći decembar, međuvladina konferencija pa će reći "ajde da prođu izbori pa ćemo onda"... - rekla je premijerka.

- Zato je važno da sve ono što mi radimo, radimo zato što znamo da je dobro za našu zemlju, građane i za našu ekonomiju. Mislim da niko iz regiona ni ovog puta neće dobii ništa. Kome odogvara jaka i stabilna Srbija, ko će da nas podrži? Moramo mi sami da se borimo za nas, za našu ekonomiju, za naše ljude. Moramo da se oslonimo na sebe - završila je Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading