SLOVENIJA DONELA VAŽNU ODLUKU KOJA SE TIČE SRBIJE: Ovo su novi uslovi za ulazak u državu!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

10.06.2021

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnjoj 81. sednici Vlade Slovenije izmenjena je Uredba o utvrđivanju uslova za ulazak u ovu državu u cilju kontrole zaraznih bolesti pa je tako nekoliko zemalja skinuto s crvene liste, među kojima je i Srbija.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Osim Srbije, na crvenoj listi više nisu ni BiH, Nemačka, Češka, Slovačka i Crna Gora, objavila je na svom zvaničnom sajtu Vlada Slovenije.

To znači da će putovanja u Sloveniju iz ovih zemalja biti olakšana, odnosno prema ranije donetom pravilu, državljani koji dolaze iz zemalja sa crvene liste moraju u 10-dnevni karantin koji može biti skraćen na pet dana uz predočenje negativnog PCR testa. Sada više karantin srpskim državljanima nije obavezan.


Za ulazak u Sloveniju i dalje je potreban PCR ili antigenski test (urađen u državi članici EU) ne stariji od 48 sati, dokaz o potpunoj imunizaciji vakcinom protiv korona virusa ili dokaz o preboleloj infekciji korona virusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading