PRVE REAKCIJE BIH I HRVATSKIH MEDIJA NA PRESUDU MLADIĆA: Zločincu potvrđena doživotna

Autor: Republika

Vesti

08.06.2021

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću je u Hagu je potvrđena kazna doživotnog zatvora, a nedugo potom stigle su i prve reakcije medija iz Hrvatske i BiH.

Foto: printskrin

"Zločincu Ratku Mladiću potvrđena doživotna kazna zatvora!", naslov je portala Klix.ba: Sud u Hagu, odnosno Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove danas je izrekao konačnu, pravosnažnu presudu balkanskom krvniku Ratku Mladiću. Osuđen je na doživotnu kaznu zatvora.

Nešto blaži je bio Avaz koji piše "Ratko Mladić osuđen na doživotnu robiju". Ratni zločinac Ratko Mladić osuđen je danas na doživotnu robiju. Njemu je u Hagu izrečena pravosnažna presuda.

Slično daje i Radio Sarajevo "Konačna presuda: Doživotna kazna zatvora za zločinca Ratka Mladića"

Blaže naslove dali su i hrvatski mediji. Tako Večernji piše "Ratku Mladiću potvrđena kazna doživotnog zatvora!"

"Mladić kojega su inozemni mediji poput BBC-ja odavno proglasili "krvnikom iz Bosne", izvještavajući kako je on odgovoran za najgore ratne zločine na europskom tlu nakon Drugog svetskog rata".

Nešto oštriji je Jutarnji: "Konačna presuda ‘krvniku iz Bosne‘: Ratku Mladiću potvrđena kazna doživotnog zatvora!"

Index.hr daje najobjektivniji naslov "Mladić pravosnažno osuđen na doživotni zatvor" i nastavlja: "Žalbeno veće Mehanizma za međunarodne kaznene sudove (MICT) u sedištu tog suda u Hagu objavljuje pravsnažnu presudu ratnom zapovedniku vojske bosanskih Srba Ratku Mladiću".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading