(VIDEO) STRANICE SRPSKE ISTORIJE ZA STID: Ovako je Tadić likovao zbog hapšenja Mladića, obratio se na engleskom!

Autor: Republika

Vesti

08.06.2021

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadšnji predsednik Srbije Boris Tadić pobedonosno je 26. maja 2011. godine medijima saopštio da je teško bolesni general Ratko Mladić uhapšen i da će biti isporučen Haškom tribunalu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP, Tara Radovanović
Boris Tadić i Ratko Mladić

On se javnosti obratio na srpskom i engleskom jeziku.

- U ime Republike Srbije obaveštavam vas da je danas tokom jutarnjih sati uhapšen Ratko Mladić u akciji koju su izvele koordinisano Bezbednosno-informativna agencija i Služba za otkrivanje ratnih zločina - rekao je Boris Tadić na konferenciji za medije.

Boris Tadić je tada, pre više od 10 godina, rekao da "su sva vrata otvorena za ulazak Srbije u EU".

- Pokazali smo da želimo u Evropu i da želimo da podignemo svoj kredibilitet u međunarodnoj javnosti - rekao je Tadić i istakao da je otvorena nova stranica istorije, koja podrazumeva izgradnju novih odnosa u regionu jugoistočne Evrope.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nenad

08.06.2021 18:10

Boris Tadic je donosio sve lose odluke za Srbiju. Nista dobro.....drugim reciima, gore nije moglo od ovoga. Uzas, koliko je je ovaj covek promasen, koliko smo pogresili biranjem njega za vodju i te jadne koalicije.. Sto je jos gore i neobjasnjivo....i dalje se gura i zeli da nas dotuce skrpz. No, medjutim!