(VIDEO) VUČIĆ I PUTIN POKRENULI PROIZVODNJU: Institut Torlak pravi Sputnjik V, prva vakcina stiže za 10 dana

Autor:

Vesti

04.06.2021

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić, zajedno s predsednicima Rusije i Argentine Vladimirom Putinom i Albertom Fernandesom označio je početak proizvodnje vakcine Sputnjik V u Srbiji.

Foto: Instagranm/buducnostsrbijeav
Aleksandar Vučić

Vest da će lideri tri zemlje označiti početak proizvodnje Sputnjika V prenela je i ruska agencija TASS, navodeći reči portparola Kremlja Dimitrija Peskova da će danas biti održan sastanak sa portfolio investitorima i kompanijama koje proizvode ovu vakcinu.

Avion s komponentama za rusku vakcinu sleteo je u četvrtak uveče u Beograd.

Ministar u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović rekao je ranije da će se u prvom periodu od četiri do šest meseci proizvesti četiri miliona vakcina "Sputnjik V".

Predsednik Srbije objavio je fotografiju razgovora i na svom instagramu.

- Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin prisustvuju putem video linka, početku proizvodnje prve komercijalne serije vakcine Sputnik V na Institutu za virusologiju i serume "Torlak" - napisao je Vučić.

 

Srbija će biti prva zemlja u Evropi koja će proizvoditi vakcinu Sputnjik V. Pritiskom na dugme označen je početak proizvodnje vaklcine Sputnjik V u Srbiji.

RepublikaFoto: printscreen/Tanjug

Očekuje se da bi prva vakcina iz Instituta "Torlak" mogla da dođe do punkta za vakcinaciju za 10 dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Miroslav

04.06.2021 21:18

Hvala braćo Rusi! Živeli!