VISOKI PREDSTAVNIK ŽELI DA SE SASTANE SA VUČIĆEM! Razovaraće o stanju u BiH

Autor:

Vesti

02.06.2021

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kancelarija visokog predstavnika u BIH odgovorio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a u vezi sa izjavom da će Srbija prvi put u skladu sa svojim ovlašćenjima iz Dejtonskog sporazuma, tražiti izveštaj visokog predstavnika o stanju u BiH.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić

Novi visoki predstavnik radit će sa zainteresovanim vladama.

- Bez namere da se prejudicira način na koji će novi visoki predstavnik raditi sa zainteresovanim vladama, svi visoki predstavnici periodično izveštavaju Veće sigurnosti UN-a o napretku u sprovođenju Mirovnog sporazuma i ti izveštaji su dostupni svima – kazali su za "Avaz" iz OHR-a.

Dodali su da je Srbija takođe gost na svim sednicama Veća sigurnosti UN koje su posvećene Bosni i Hercegovini.

- Visoki predstavnik ceni konstruktivnu ulogu predsednika Vučića u poboljšanju odnosa sa BiH, a ukoliko predsednik Vučić ima bilo kakvih konkretnih pitanja ili nedoumica, visoki predstavnik će se rado sastati s njim – poručeno je.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas nakon sastanka s delegacijom iz RS kazao da će Srbija redovno tražiti izveštaje od visokog predstavnika o stanju u BiH.

- Srbija će po prvi put u skladu sa svojim ovlaštenjima iz Dejtonskog sporazuma, tražiti izveštaj visokog predstavnika o stanju u BiH. Ponašaćemo se kako nismo do sada, a u skladu sa važećim pravnim normama, u skladu sa Aneksom 10. članom 2. Dejtonskog sporazuma. Mi smo strana kao potpisnica sporazuma, ima redovno da tražimo izveštaje od visokog predstavnika. Ukoliko ostanu na teritoriji BiH verujem da će ispunjavati obavezu prema Srbiji - rekao je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Djurica

02.06.2021 19:30

I Vucic je visok. Preko 190.

Dragan

03.06.2021 06:27

Nema šta on da priča sa Vučićem jer je nelegalno postavljen na to mesto.

Dragan

03.06.2021 06:28

Može taj predstavnik da dođe u Srbiju ali samo turistički. Za bilo kakvu politiku je nelegitiman predstavnik.

Sanja

03.06.2021 06:43

To je dobar potez što prvo hoće da se sastane sa predsednikom Srbije.