KURTI NAJAVIO: Sastaću se sa Vučićem

Autor: Tanjug, republika.rs

Vesti

02.06.2021

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti, izjavio je danas da će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ovog meseca, kako bi razgovarali o predstojećem dijalogu, a ne o nastavku prethodnog dijaloga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vučić i Kurti

Kurti je novinarima kazao da je razgovarao sa dvojicom od trojice lidera opozicionih stranaka i najavio da će u skupštini razgovarati o dosadašnjem dijalogu, kako bi se videlo dokle se stiglo sa prethodnim sporazumima, njihovom primenom i uticajem.

- U međuvremenu, predstojeći sastanak u Briselu nije nastavak dijaloga. To je prvi sastanak u kome po prvi put očekujem da se sretnem sa predsednikom Srbije sa kojim se nikada do sada nisam sastao, ne računajući sastanak sa 30 ljudi za stolom u februaru 2020. na Bezbednosnoj konferenciji u Minhenu - rekao je Kurti.

On kaže da je to prvi sastanak na kome bi moglo da se vidi kakvo će biti naredno poglavlje dijaloga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Ivana

02.06.2021 19:23

Priština treeba da zna da Srbija više nije u 90-tim godina, jer sedanas cela razvija. Priština ne može da bude više sama kao i na KiM već moraju da zavise od Srbije.

Dragan

03.06.2021 06:44

Nakon što je izjavio da sve što je dogovoreno ne mora ni da se sastaju.

Dragan

03.06.2021 06:45

Ako ne ponese potpisane obaveze iz Brisela koje je Priština do sada potpisala ne mora ni da dolazi.