SVAKI LUPEŽ UHVAĆEN U AFERAMA SE PROGLASI ZA POLITIČARA: Vuletić osnovao pokret i nastavio da se sprda sa državom, DOBIO ODGOVOR OD KOGA SE PUŠE UŠI!

Autor: Republika

Vesti

02.06.2021

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvanični ulazak bivšeg potpredsednika FK Partizan Vladimira Vuletića u politiku u startu je osuđen na neuspeh, smatraju sagovornici Republike.

RepublikaFoto: ST/Aleksadnar Nalbantjan, Strahinja Aćimović
Aleksandar Vučić i Vladimir Vuletić

Kako oni objašnjavaju, osnivanje pokreta "Crno na belo", koji će predvoditi Vuletić, samo je jeftin pokušaj bivšeg potpredsednika Partizana da se sakrije od odgovornosti, s obzirom na to da se njegovo ime vezuje za brojne afere koje danima tresu političku scenu u Srbiji.

Između ostalog, Vuletić je označen kao saradnik vođe mafije Veljka Belivuka poznatijeg kao Velja Nevolja, koji je sa ostalim članovima kriminalnog ganga u velikoj akciji policije početkom februara.

Takođe, na Vuletićev račun iznete su brojne optužbe za pedofiliju, a umesto da na njih odgovori, Vuletić se iz dana u dan sprda sa državom.

Tako se bivši potpredsednik Partizana u poslednjoj video poruci objavljenoj na društvenim mrežama direktno obratio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, poručujući da je u politiku ušao kako bi raskrinkao sve navodne afere Aleksandra Vučića

U obraćanju Vuletić spominje da će njegov pokret vratiti "silovanu" pravnu državu, nezavisnost institucijama, ali i da će predsednik Vučić ići na poligraf, pa da će se za vreme njihove vladavine "Vučić vratiti u ćevabdžinice".

Isti onaj profesor Vuletić koji je odbio poligraf, a žrtvama Belivukovog klana sipao so na ranu, hvaleći se u da su ćevapi od Goksija veoma ukusni.

123

partije registrovane su u Srbiji

RepublikaFoto: printscreen/TVPink
Vladimir Orlić

Komentarišući osnivanje pokreta i Vuletićev ulazak u politiku , član predsedništva SNS Vladimir Orlić  napominje da je reč o providnom i kukavičkom bežanju od odgovornosti:

- Reč je providnom i kukavičkom bežanju od odgovornosti, koje primenjuje svaki lupež i probisvet uhvaćen u nekom zlodelu: odmah sebe proglasi za "političara" i udari u kukanje kako je reč o "političkom progonu". A ovde je zapravo reč o očiglednom intimusu ubica i narkodilera, do guše umesanom u afere koje uključuju čak i pedofiliju, koji je u policiji redovan gost i najveći životni strah mu je - poligraf. Nije ni čudo da takav neko izigrava megafon krovoloka po tajkunskim medijima, dobija tamo prostor za prljavu kampanju protiv Aleksandra Vučića i njegove porodice - to je sve isto društvo. I nema tu nikakve politike. Ni kod njega, ni kod tajkuna koji ga danas smatraju za svoju maskotu. Sve je to čist kriminal i patologija. I time je opisan sav "domet" tih bandita, u kompletu - ističe naš sagovornik Orlić.

Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost navodi da nije prvi put lica koja se sumnjiče za kaznena dela pokušavaju ulaskom u politiku pronaći sebi zaštitu.

- Rekao bih da je Vuletićev projekat osuđen na neuspeh, jer ne možete kreirati političku partiju ili pokret samo na negativnom narativu i manjku sopstvene harizme. Vuletić je očito željan medijske pažnje, pa je i na ovaj način skreće pažnju na sebe - konstatuje Rajić.

RepublikaFoto: Promo foto
Mario Spasić

Mario Spasić, generalni sekretara Transparentnosti ističe da bi Vuletić najpre trebalo da objasni u kakvim je vezama za mafijom Veljka Belivuka i da li predstavlja pravno, a sada i političko krilo mafije.

- Takođe, treba da objasni i medijske napise o svojim seksualnim orjentacijama, kao i svoju ulogu u davanju prostorija FK Partizan mafiji na korišćenje. Tek kad sve ovo objasni, može biti relevantan politicki učesnik. Ovako, cirkuska tačka koju izvodi samo govori o njegovom intelektualnom kapacitetu da shvati u kakvim se problemima nalazi i šta o njemu, u ovom momentu, misle građani Srbije. Cirkus, ništa više i ništa značajno - objasnio je Spasić.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić oštro je kritikovao Vladimira Vuletića koji se nedavno sarkastično hvalio da je jeo ćevape o ljudskog mesa, tačnije od jedne od žrtvi Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja. 

- Aj to što si pedofil, a ne možemo da ti dokažemo, pa bežiš od poligrafa. Te boli te bešika, te boli te jetra. Aj sve to, al kako možeš da kažeš da jedeš ćevape od ljudskog mesa. Kako možeš da kažeš da jedeš Goksija. Jesi li ti normalan? Ja ne kažem da si ti lud, ja te pitam - rekao je predsednik Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Ivana

02.06.2021 21:11

Za mene je ovo strašno da jedan mafijaš u Srbiji može tako nešto da pokrene. Srbija se danas cela razvija i gradi.

Tomić Bane

04.06.2021 17:55

Možda bi Vuletiću trebalo pomoći da okupi svoje istomišljenike u stranku, tako da policija ne gubi vreme na traženje jednog po jednog ...