ČITAV SVET ZNA KO SU VESELJI I TAČI: Albanska ministarka ponovo OPTUŽILA šiptarske vođe za zločine na KiM!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

02.06.2021

05:58 >> 10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka spoljnih poslova privremenih institucija samouprave u Prištini Donika Gervala izjavila je da su pripadnici tzv. OVK tokom posleratnog perioda počinili ubistva Srba, Roma, Albanaca i protivnika OVK, prenosi prištinska Gazeta ekspres.

Foto: Ilustracija

Kako se navodi, Gervala je za švajcarski NZZ rekla da želi da se razreše mnoga posleratna ubistva koja su posle povlačenja bezbednosnih snaga Srbije izvršili uglavnom pripadnici tzv. OVK.

- Zajedno sa drugima više puta sam zahtevala da potpuno budu istražena politička ubistva nakon završetka rata - rekla je Gervala i dodala da traži "pravdu za sve".

Gazeta podseća da je Gervala i ranije optuživala bivše vođe tzv. OVK da su ubijali političke protivnike posle sukoba na KiM i da se zbog toga našla na meti kritika opozicije. Tada je rekla i da je spremna da svedoči i dostavi dokumentaciju ukoliko se osnuje sud koji će im suditi.

- Spremna sam da pružim dokaze i materijale specijalnom sudu. Imamo predsednika parlamenta koji je veća sramota od predsednika Tačija. Čitav svet zna ko su Kadri Veselji i Hašim Tači. Veselji je bio šef organizacije koja je počinila zločine nad političkim protivnicima - izjavila je tada Gervala.

Posle brojnih kritika zbog izjava datih protiv OVK, uključujući opozicione inicijative i konferencije, Gervala još jednom poručila da će tražiti pravdu za sve bez obzira na razlike u nacionalnosti.

- Nikada neću prestati da tražim pravdu za sve žrtve na Kosovu bez obzira na političku pripadnost, pol, nacionalnost ili funkciju žrtava i počinilaca zločina - napisala je Gervala na Fejsbuku nakon kritika koje je dobijala.

U odbrani ministarke Gervale stao je premijer Aljbin Kurti koji je rekao da su te kritike zapravo "kampanja protiv nje".

Ministarka negirala izjavu

Gervala je danas ipak negirala  da je rekla da su pripadnici OVK tokom posleratnog perioda počinili ubistva i dodala da su to reči novinara Andreasa Rajha koji ju je intervjuisao, a ne njene.

Ministarka lažne države je za švajcarski "Noje Cirher cajtung" rekla da bi posleratna ubijanja trebalo da se istraže, a kako je rekla, u tekstu stoji da je rekla da su posle povlačenja srpske vojske sa Kosova pripadnici tzv.OVK vršili ubistva.

- Citat u vezi sa OVK iz švajcarskih novina NCC ima samo jednog autora i zove se Andreas Rajh. Citati izražavaju mišljenje novinara, a ne moje. Ovakve dezinformacije su mogle da se izbegnu da su tekst i nemački citati dobro shvaćeni pre nego što je citat objavljen u takvim formama - napisala je Gervala na svom Fejsbuku.

Prema njenim rečima radi se o kampanji protiv Kosova.

- Nečije insistiranje da napadne naše dostojanstvo i posvećenost državi ne može da funkcioniše zloupotrebom OVK. Ne očekujem, ali bila bi korektna korekcija vesti i pretres onih medija koji su to objavili - napisala je Gervala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading