IVICA DAČIĆ NAJAVIO SLEDEĆI POTEZ SRBIJE: U razgovore o Kosovu uključuju se Rusija i Kina?!

Autor: Republika

Vesti

01.06.2021

06:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić smatra da će Rusija i Kina, kao stalne članice Saveta bezbednosti UN, na kraju morati da se uključe u rešavanje kosovskog pitanja.

RepublikaFoto: Tanjug/Jadranka Ilić
Ivica Dačić

- Videli ste da postoji jedna opšta inflacija različitih ideja kada je reč o Kosovu i Metohiji, non-pejpera i svega ostaloga. Jedna konstanta će sigurno ostati, a to je da će se i dalje vršiti pritisak na Srbiju da prihvati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova kroz tu formulaciju tzv. međusobnog priznanja, što je za nas apsolutno neprihvatljivo - rekao je sinoć za Sputnjik Dačić koji boravi u poseti Rusiji.

Povodom spekulacije da SAD žele da dobiju svog posrednika u dijalogu Beograda i Prištine, on ocenjuje da će verovatno postojati i razne ideje u vezi sa raznim pregovaračima.


- Za sada se dijalog nastavlja u Briselu, ali će naravno konačnu verifikaciju svega toga, ako uopšte dođe do bilo kakvih pomaka, morati da da Savet bezbednosti UN, tako da na kraju će sve te države koje se pominju morati da budu uključene u konačnu verifikaciju tog sporazuma - navodi Dačić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading