KOHA DITORE: Srbija će ostvariti svoj san!

Autor:

Vesti

27.11.2017

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

San srpskog kralja Stefana Dušana da izađe na luku Drač postaje stvarnost nakon 660 godina, ali ovog puta ne ratom, piše "Koha ditore".

RepublikaFoto: Tanjug
Goran Knežević

Naime, prištinski list navodi da će se to ostvariti preko "Autoputa mira" Niš-Priština-Merdare-Drač.

Srpski ministar ekonomije Goran Knežević izjavio je tokom vikenda u Tirani da će projekat izgradnje auto-puta Niš-Merdare-Priština-Drač doneti, osim dalјeg jačanja bilateralne saradnje između Albanije i Srbije, i krštenje Nacionalnog puta pod novim, sasvim smislenim nazivom, kao što je "Autoput mira", koji će omogućiti Srbiji, drugi izlaz na Jadran, preko luke Drač, piše "Koha ditore". 

RepublikaFoto: pixabay.com

 

Ovo je izjava srpskog ministra ekonomije na prvom sastanku privrednih komora Albanije i Srbije, gde je učestvovao zajedno sa 100 albanskih i srpskih firmi, i gde se razgovaralo o jačanju saradnje dveju zemalja u oblasti trgovine i ekonomije. 

Izjava srpskog ministra ekonomije Gorana Kneževića usledila je nakon što je predsednik Privredne komore i industrije Albanije i Srbije Isuf Fera ocenio da je luka Drač neiskorišćena od Srbije, prenosi portal Kos-sev. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading