(FOTO) Republički javni tužilac sa ambasadorom OEBS za evropsku bezbednost: Dolovac i Bratu razgovarali o saradnji

Autor:

Vesti

27.05.2021

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac je danas održala radni sastanak sa Njegovom Ekselencijom, ambasadorom Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Republici Srbiji, gospodinom Janom Bratuom.

RepublikaFoto: Republika
Zagorka Dolovec i Jan Bratu

Sastanak je organizovan radi analize dosadašnje saradnje Republičkog javnog tužilaštva i Misije OEBS, kao i aktivnosti koje će zajednički biti nastavljane ubuduće. Republički javni tužilac, gospođa Dolovac, i ambasador OEBS, gospodin Bratu, su se složili da je saradnja između institucija kojima rukovode u dosadašnjem periodu bila izuzetno korisna za jačanje kapaciteta javnih tužilaštava u Republici Srbiji, posebno u oblastima vladavine prava i jačanja bezbednosti javnog izveštavanja.

Do sada preduzete aktivnosti su značajno unapredile ljudske i tehničke resurse koje javna tužilatšva u Srbiji koriste, čime je omogućeno postizanje uočljivih rezultata u suzbijanju organizovanog i drugog ozbiljnog kriminala, zaštite žrtava izvršenja krivičnih dela kao i  zaštite novinara i medijskih radnika.

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac i ambasador OEBS Jan Bratu su se složili da je nastavak saradnje radi daljeg unapređenja rada javnih tužilaštava u Srbiji i boljoj vidljivosti postinugih rezultata od strane građana Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading