PREDVIĐANJE KOJE JE ZATRESLO EVROPU: Stari kontinent će sačuvati pravoslavni narodi!

Autor: Republika

Vesti

24.05.2021

05:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija ne sme da izgubi ni pedalj svoje zemlje jer ako bi se odrekla Kosova, to ne bi zaustavilo njene neprijatelje da otvore nove krize u Vojvodini i Sandžaku.

RepublikaFoto: printskrin

Neprijateljima Srbije i naroda na Balkanu nije potreban stabilan mir jer im je lakše da upravljaju narodima koji su u stalnom konfliktu.

Srpska elita treba da prevaziđe podele i shvati da mora biti jedinstvena u ovom odgovornom istorijskom trenutku. Srbi i drugi slovenski pravoslavni narodi moraju svoju budućnost da grade na vekovnoj tradiciji.

Poznati ruski pravnik, profesor i lider partije Ruski narodni savez Sergej Nikolajevič Baburin, boravio je nedavno u Beogradu na konferenciji posvećenoj izazovima u međunarodnom pravu, a u intervjuu "Novostima", ističe da ono danas ne samo da je u krizi, već je potpuno polarizovano:

Posle NATO bombardovanja Jugoslavije, situacija je izašla iz pravnog polja. Amerikanci bombarduju zemlje koje nisu poslušne i za ta zlodela nikome ne odgovaraju.

Često pozivate na zbližavanje slovenskih naroda. Tvrdite da upravo oni mogu najviše da doprinesu spasavanju Evrope.

Pravoslavni slovenski narodi su sačuvali moralnu čvrstoću. Zato je naša misija da spasemo Evropu, ali pre toga u sopstvenim zemljama moramo da poboljšamo situaciju. Uveren sam da jednog dana može doći do ponovnog ujedinjenja južnih pravoslavnih slovenskih naroda. U toj novoj Jugoslaviji pored Srbije, vidim Crnogorce, Srbe iz BiH, Makedonce, pa čak i Bugare, sve sem Slovenije i Hrvatske. Ako ostane sama, Makedonija će se pre ili kasnije pretvoriti u novo Kosovo. Zapadu trebaju samo poslušni političari iz Istočne Evrope. Zbog toga je pitanje koliko je opravdana težnja da se što pre uđe u EU, a zanemari tradicija pravoslavnih naroda.

Kako vi vidite situaciju u Ukrajini i njenu perspektivu?

Ukrajina je okupirana. Tamošnjim neonacistima je cilj da nestane pravoslavlje. Ali, veliki deo Ukrajinaca su antifašisti koji bi u normalnoj situaciji bili za zbližavanje sa Rusijom. Nažalost, Ukrajina je sada kao veliki kotao koji može da eksplodira.

I u bivšim sovjetskim republikama, sadašnjim nezavisnim državama na Baltiku, sve su glasniji neofašisti.

Iz te tri države, Litvanije, Letonije i Estonije, sve više mladih se iseljava. Ako ih napuste i Rusi koji tamo žive, one će ostati prazne. Moguće je da ih nasele migranti iz Azije i drugih zemalja.

Poslednji skandali sa proterivanjem ruskih diplomata iz Praga pokvarili su odnose Češke i Rusije.

Optužbe iz Praga kako su ruski obaveštajci učestvovali u diverziji skladišta municije postaju smešne. Zbog toga se u Rusiji može čuti pošalica da će uskoro optužiti Petrova i Baširova, za koje se tvrdi da su otrovali Skripalja u Velikoj Britaniji, da su držali ruku Gavrilu Principu kada je pucao na Ferdinada u Sarajevu.

Kuda ide Rusija?

– Mi smo se umorili od kapitalizma. Ali, ne treba da idemo ni ka starom sovjetskom socijalizmu. Trebamo da uzmemo sve ono što je bilo dobro u socijalizmu, da visoko postavimo ciljeve i kada ih budemo ostvarivali, opet će svet krenuti za nama. Vi na Balkanu već imate iskustvo sa samoupravljanjem, a ono je po meni osnova za dobro društvo.

Na jesen su u Rusiji parlamentarni izbori. U čemu je razlika između vaše i Putinove Jedinstvene Rusije?

– U mojoj partiji su tradicionalisti. Ne borim se protiv Putina. Kad smo prvi put razgovarali kazao sam mu da će on na Zapadu uvek biti oficir KGB i uvek će im biti neprijatelj. Podržavam njegove dobre ideje razvoja Rusije.

Dobro poznajete situaciju u Srbiji, kako vidite sadašnju političku situaciju u našoj zemlji?

– Dolazio sam kod vas još u vreme Slobodana Miloševića. Bio sam svedok odbrane Miloševiću, Šešelju i Karadžiću na suđenju u Hagu. General Ratko Mladić je za mene bio i ostao veliki heroj. Oko glavnih pitanja za sudbinu srpskog naroda moralo bi postojati jedinstvo.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading