Zemlje KVINTE traže od Prištine da se ISPOŠTUJE ODLUKA Ustavnog suda o MANASTIRU DEČANI!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.05.2021

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šefovi misija Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država, zatražili su u zajedničkom saopštenju od kosovske Vlade da primeni odluku Ustavnog suda o vraćanju zemlje manastiru Visoki Dečani.

RepublikaFoto: wikimedia.org/Pudelek (Marcin Szala)

U saopštenju objavljenom na sajtu američke ambasade u Prištini ukazuje se da je 22. marta imenovana nova Vlada sa snažnim mandatom da sprovede reforme i poštovanje vladavine prava.

- Jedan od ključnih testova njene rešenosti biće primena odluke Ustavnog suda Kosova iz maja 2016. godine o upisu zemljišta manastira Dečani. Poštovanje vladavine zakona je obaveza svih vlada - navodi se u zajedničkoj izjavi.


Šefovi misija Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Država, kako se navodi, "snažno podstiču Vladu Kosova da bez daljeg odlaganja postupi sa pravnim upisom u skladu sa odlukom Ustavnog suda".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Slobodan

19.05.2021 20:05

U dogovoru sa svojim mentorimaa oni nikoga ne slušaju.