Momirović: Radovi na izgradnji depoa na Makiškom polju počinju u novembru

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.05.2021

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović precizirao je danas da će radovi na izgradnji depoa na Makiškom polju, u sklopu projekta izgradnje metroa u Beogradu, početi u novembru.

RepublikaFoto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC
Tomislav Momirović

- Predviđeno je da prva linija metroa bude završena do 2028.godine, dok je planirani rok završetka celog projekta predviđen do 2033. godine - rekao je Momirović za Tanjug.

Prema njegovim rečima, metro će se graditi po modelu metroa u Parizu i biće potpuno automatizovan.


Poslanici su danas završili načelnu raspravu o metrou i gradskoj železnici. Prva metro linija će povezivati Železnik i Mirijevo, a druga Mirijevo i Zemun.

Za treću liniju metroa se, kako je danas rekao Momirović u raspravi, radi idejno rešenje.

Momirović je rekao i da se o projektu metroa priča od 1971. godine, ali da će ova vlast taj projekat realizovati.

Poslanici su večeras završili i načelnu raspravu o izmenama Zakona o planiranju i izgradnji, izmenama i dopunama Zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugaa od poverenja u elektronskom poslovanju, izmenama i dopunama Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Završena je i načelna rasprava o izmenama i dopunama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, te o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma o međunarodnom povremenom prevozu putnika autobusima (Interbus sporazum).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading