POZLILO RATKU MLADIĆU! Ne može sam da pređe ni 150 metara!

Autor: Republika

Vesti

15.05.2021

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

General Ratko Mladić očekuje pravosnažnu presudu, a njegov sin Darko Mladić otkrio je da je generalu pozlilo pre nekoliko dana u Hagu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ratko Mladić je imao zdravstvenu krizu i vrtoglavice. Darko je opisao da njegov otac nije mogao da se seti broja svoje supruge sa kojom se inače čuje tri puta dnevno.

Ovde se pre svega radi o žalbi po prvostepenoj presudi, osim što je odbrana dokazala da general nije kriv, imali smo takva kršenja Tribunala, da sa te strane sudijama ne treba puno da ponište tu presudu. Međutim, mi ne možemo da nagađemo. Brzo će doći taj 8. jun. Tražili smo da se oslobodi po svim tačkama ili da se proces vrati na početak. On to neće moći da izdrži zdravstveno. Oni su rekli da bi on mogao da pobegne u takvom zdravstvenom stanju. To je čovek koji ne može da pređe 150 metara sam! To je cinično jedno obrazloženje. General, čak i po njihovim nekim dokumentima, nije sposoban za suđenje. To se može pročitati. General je sad u ponedeljak imao neku zdravstvenu krizu i vrtoglavice. Zvao me da me pita koji je broj telefona moje majke, nije mogao da se seti, a s njom se čuje po tri puta dnevno. On odavno nije za suđenje – priča Darko Mladić.

Advokat Branko Lukić kaže da očekuje pozitivan ishod ukoliko se sve bude gledalo s pravne strane.

Dodaje i kako je zdravstveno stanje Ratka Mladića jako loše i da on to ne želi da prizna. Dodaje da je Ratko Mladić fizički oronuo i da ima mnogo bolesti, a često ne može sam da boravi.

Ja ne volim da nagađam. Ukoliko se bude gledalo pravo, činjenica i dokazi, očekujemo povoljan ishod i da uskoro, Bože zdravlja, general sedi ovde s nama. Bilo bi bolje društvo. Ako je na sceni politika, onda znamo kako je to do sada radilo. Zdravstveno je vrlo loše već dugi niz godina. On je čovek tvrdog duha, ali je fizički oronuo, ima mnogo bolesti, vrlo često ne može sam, ali bori se, nikada ne kuka, nikada se ne žali, tako da mi od njega ne možemo da čujemo u kakvom je stanju, nego znamo samo kad vidimo medicinsku dokumentaciju i u kojoj fazi je ta njegova zdravstvena katastrofa – rekao je Branko Lukić za TV Pink.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading