(VIDEO) VAŽNA SEDNICA IZRODILA VELIKE PROMENE: Predsednik otkrio kojem političaru je predložio da ujedini stranku sa SNS!

Autor:

Vesti

05.05.2021

15:26 >> 17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke počela je danas u 17 sati, posle čega se predsednik Aleksandar Vučić obratio građanima na konferenciji za medije.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Aleksandar Vučić

Vučić je ranije najavio je da će na Predsedništvu partije biti razgovarano o mnogim temama, da će biti reči i o promenama u SNS i svim drugim važnim pitanjima.

Obraćanje predsednika:

Na pitanje da li će se povući sa mesta predsednika SNS, Vučić je odgovorio:

– Nemojte vi sa N1 da se sekirate, jer ću ja sve da učinim da vi budete zadovoljni. O takvim stvarima se odlučuje na Skupštini stranke, a ne na Predsedništu. Razumem zašto sam opsesija Đilasu i Šolaku. Ja sam mali šraf koji je učestvovao u borbi protiv onih koji su nam opljačkali Srbiju – rekao je Vučić.

– Pružiću otpor onima koji su najgori u Srbiji. Dok mogu, dok dišem, dok hodam, dok postojim boriću se protiv onih koji su našu zemlju rasturili i opljačkali – poručio je Vučić.

O mogućem kompromisu za KiM uz posredstvo zapada, i kako gleda na to da će pojedini navodi o priznavanju KiM srušiti vlast u Srbiji

– Oni su svaki dan navijali za koronu, rekli su da nemamo vakcine, navijali su za antivaksere i koronu svakoga dana. Svakoga dana nas okrivljuju da krijemo broj mrtvih. Što se tiče KiM, plašim se da nam dovoljno jasnu kažu da im nije stalo do dijaloga – kaže Vučić

Vučić o interesovanju pojedinih medija o njegovoj ostavci

– Vole me najviše, ljudi ja sam jedini u njihovom programu. Kriv sam kad damo 3.000, kriv sam kad ne damo 3.000. Njihov program ne bi postojao bez mene, da puste nešto drugo niko živ ne bi gledao. Zato vam kažem da me mnogo vole i zato su zainteresovani – rekao je predsednik Srbije.

Predsednik Srbije o zahtevima Dragana Đilasa pred evropskim parlamentarcima

Očekivao sam da će biznis interesi da budu, mrtav ladan kaže pred njima “dajte meni i mom prijatelju da dobijemo nacionalnu frekvenciju da zaradimo još para, pa ako ne date napravićemo demonstracijama”, u ovoj zemlji sve može ali uz poštovanje zakona. Tajkunski interes, daj mi da osim kabla imam i nacionalnu frekvenciju, eto još para – kaže Vučić.

– Mi smo danas održali sednicu, već od petka ponudio sam se i prihvaćeno je, ići ćemo po selima da pozivamo ljude na vakcinaciju. To je uslov za napredak cele zemlje, uslov za ekonomski oporavak – rekao je Vučić o čemu se pričalo na početku sednice i dodao:

- Razgovarali smo o pregovorima u Briselu, biće mnogo važnih sastanaka. Dobio sam izuzetno pismo Ursule Fon der Lajen  pruzi Beograd -Niš, to je nešto što menja sliku Srbije, i hvala predsednici EK na tom pismu – kazao je Vučić.

Formiraćemo radnu grupu koja će krenuti u razgovore sa Srpskim patriotrskim savezom Aleksandra Šapića u jednu političku stranku, time širimo front slobodarske Srbije – rekao je Vučić.

On je najavio da će već od petka krenuti na teren, među građane, po selima, kako i se povećao broj vakcinisanih.

- Ja sam kao predsednik ponudio, i to je prihvaćeno, idem ja, a zatim će i Ana Brnabić ići, na teren po selima, da pozivamo ljude da uzbrazmo vakcinaciju - rekao je Vučić.

Dodao da je po pitanju broja vakcinisanih danas nešto bolje nego juče.

- Verujem da će svaki dan biti bolje, jer je to uslov za ekonomski oporavak , da firme rade i da stopom rasta možemo da se takmičimo sa najsnažnijima - rekao je Vučić.

Preneo je i da je bilo reči o predstojećem dijalogu u Brisleu, čiji se, kaže, nastavak očekuje sredinom ili krajem juna.

- Upoznao sam članove sa svim kroz šta smo prošli. Biće važnih sastanaka u narednom periodu, na neke će ići premijerka, na neke ja, da predstavimo zemlju na najbolji način - rekao je Vučić.

Dodao je i da će se uskoro sastati u Brislu sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

- Razgovaraćemo, naravno, o političkoj situaciji. O odgovornosti SNS, planovima, programima - najavio je Vučić

18.15 – Završena je sednica.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Nebojša Stefanović

16.55 - Ministar odbrane Nebojša Stefanović stigao je nekoliko minuta pred sam početak sednice

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Ana Brnabić

16.50 – Premijerka Srbije Ana Brnabić stigla je na zakazanu sednicu stranke.

16.45 – Na sednicu je stigao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

16.44 – Mnogi članovi stranke užurbanim koracima ulaze u prostorije SNS na Novom Beogradu. Stigli su i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i ministar finasnija Siniša Mali.

16.40 – Stigla je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, kao i narodni poslanik Aleksandar Martinović.

16.38 – Stigao je gradnočalenik Zaječara Boško Ničić.

16.35 – Na sednicu je stigao i direktor "Pošte Srbije" Zoran Đorđević.

16.30 – Na sednicu je stigao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

16.20 – Na sednicu je stigla i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

16.15 – Među prvima je stigao ministar poljoprivrede, šumarstva i poljoprivrede Branislav Nedimović.

16.10 – Članovi Srpske napredne stranke pristižu na zakazanu sednicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Ivana

05.05.2021 19:55

Šapić je potreban SNS kao i njegova stranka koja želi da ujedini Srbiju, koja može više da postigne. hvala predsedniče jer svi koji imaju rezultate mogu da našu državu ojačaju.

Japanac

06.05.2021 07:34

Napravice se dobra stvar za Beograd, ali i ostatak Srbije. Odlican potez, nema sta.

Spasa

06.05.2021 11:49

Ne treba nam jedna partija - jedan vodja (doživotni).

Ema

06.05.2021 14:54

Demokratija je višepartijski sistem.