DAJU I NE ŽALE! Evo koliko je samozvana država Kosovo izdvojila para za odbranu sedam lidera OVK u Hagu!

Autor: Republika

Vesti

04.05.2021

06:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbrana sedmorice bivših lidera OVK u Specijalnom sudu u Hagu koštala je kosovski budžet 1. 578.857,35 evra, prenosi Gazeta Ekspres.

RepublikaFoto: pixabay.com

Podaci o troškovima odbrane haških optuženika, bili su poverljivi, ali dosadašnja zabrana se smatra neustavnom i nezakonitom.

Od oktobra 2020. godine, Ministarstvo pravde je šest meseci zaredom isplaćivalo advokate koji su branili bivše lidere OVK.

Nakon što je kosovski premijer Aljbin Kurti odobrio zahtev ministarke pravde Aljbuljene Hadžiiu da promeni administrativno uputstvo za objavljivanje troškova, T7 je u Ministarstvu pravde došla do podataka.

Advokat Hisnija Gucatija Džonatan Ris, je prvi na listi troškova, njemu je isplaćeno oko 315.000 evra, sledi odbrana Redžepa Seljimija, bivšeg komandanta OVK kome se sudi u slučaju "Tači i drugi".

Seljimijevom advokatu Dejvidu Džangu Kosovo je isplatilo 287.000 evra.

Za odbranu Saliha Mustafe, Von Boneu je isplaćeno više od 271.000 evra.

Pjeru R. Prosperu za odbranu bivšeg kosovskog predsednika Hašima Tačija, do sada je isplaćeno više od 251.000 evra.

Advokatu Jakupa Krasnićija isplaćeno je više od 242.000 evra.

Iz kosovskog budžeta za odbranu sedmorice haških optuženika odobreno je 1.114.257,35 evra, a sa računa je u tu svrhu, do sada, podignuto 464.600 evra.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading