STVORILI SMO USLOVE ZA PRIVREDNI RAST! Dačić: Zakon o metrou biće usvojen do kraja maja

Autor:

Vesti

02.05.2021

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zakon o metrou biće usvojen do kraja maja, najavio je večeras predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

RepublikaFoto: printscreen/TV Pink
Ivica Dačić

Dačić je to rekao u emisiji "Hit tvit" na TV Pink, gde je govorio o infrastrukturnim projektima u Srbiji, uključujući o početku izgradnje Fruškogorskog koridora.

- Infrastruktura je veoma važna jer je vidljiva građanima i ona je sinonim za život u 21. veku - rekao je Dačić i naglasio da je neohodno spojiti mesta u Srbiji, ali i van nje, u kojima žive Srbi.


On je dodao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić na izgradnji ne instira da bi dobio glasove, već da bi ostavio trag u istoriji.

Predsednik parlamenta je podsetio da je proces stabilizacije finansijskih prilika u Srbiji počeo promenom vlasti 2012. godine.

- Stabilizovali smo finansije i stvorili uslove za privredni rast. Danas u vreme korone retke su zemlje koje imaju investicije - naglasio je Dačić i ukazao da je smanjen nivo opšte zaduženosti Srbije.

On je istakao da je infrastruktura samo jedan segment u koji se ulaže u Srbiji, a da se uz to, pored ostalog, ulaže i u zdravstveni sistem, fabrike i digitalizaciju zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading