Čeda: Obradović prespavao ratove, pa došao na Trg da RASTURA KLINCIMA DEJTOVE!

Autor: Tanjug

Vesti

24.11.2017

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović kaže da je predsednik Aleksandar Vučić imao umerenu reakciju na presudu Ratku Mladiću, a da je reakcija velikog dela srpske opozicije bila sramna.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Čedomir Jovanović

- Pošteno je ono što je uradio Vučić, koji je rekao da ne želi da komentariše nepravosnažnu presudu, pomenuo srpske žrtve za koje nisu utvrđeni krivci i da se treba okrenuti budućnosti, te da je to presuda Mladiću, a ne Srbiji - rekao je Jovanović na pres konferenciji i dodao da su reakcije na hašku presudu veliko "otreženjenje" za one koji tragaju za odgovorima na teška pitanja.

Jovanović je kritikovao i reakciju patrijarha Irineja, koja je, kaže, lišena svake etike, morala i hrišćanskih vrednosti.

- Ne želim više sa crkvom da polemišem, ali nesrećna je ona zemlja u kojoj političari imaju više obzira prema ljudskim žrtvama od crkvenih velikodostojnika - rekao je Jovanović.

Vučićeva reakcija umerena

- Vučićeva reakcija na presudu Haškog tribunala je umerena i nije produbila nesporazume između Srbije i BIH, niti između Srba i Bošnjaka. Ne mislim da je to dovoljno, očigledno je da su reakcije naše crkve gurnule u drugi plan Vučićevu želju da izgradi nove odnose sa Bošnjacima - ocenio je Jovanović.

- Više od njega i ne može da se očekuje, ali svi drugi - to je užasna sramota - rekao je Jovanović.

Sramota je, kaže, da ima onih koji su ćutali ili tvitovali u vezi sa presudom uz opasku da njega ne interesuje "da li je taj neko bio u grču".

- Za mene je strašno da se neko ko je dobio 600.000 glasova na izborima utopi u jad i bedu srpske opozicije, da nema nijedan politički stav. Intrige i spletke su izraz velike nemoći. Ne mislim da su odnosi između Vučića i koalicionih partnera bolji u odnosu na lidere opozicije, ali kod Vucića postoji politika, na ovoj strani ne postoji ništa - istakao je on.

"Obradović rastura dejtove klincima"

Jovanović je komentarisao i okupljanje članova i pristalica Dveri na Trgu republike, ocenivši da je "Obradović koji je prespavao ratove, pa došao da rastura 'dejt' klincima koji su tamo krenuli po devojku zavijao kao Šarplaninac sa deset ovčara".

- On vam je onaj divlji junak, koji pozove lift i pobegne - primetio je predsednik LDP.

Kritikovao je i ministra Nenada Popovića, čije reagovanje smatra "skandaloznim".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading