JASNA PORUKA SA ANDRIĆEVOG VENCA! Pitali su Vučića o gej brakovima, ON DAO NEDVOSMISLEN ODGOVOR

Autor: Republika

Vesti

01.05.2021

07:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je kao predsednik dužan da štiti Ustav i da zato ne može da potpiše zakon o istopolnim zajednicama.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Vučić je u intervjuu za praznični broj "Blica" objasnio da član 62 Ustava kaže da u bračne odnose slobodnom voljom pred drzavnim organima stupaju muškarac i žena tako da bi potpisvanjm pomenutog zakona prekršio najvisi pravni akt države.

- Ustav upućuje na Porodični zakon koji brak definise kao zakonom uređenu zajednicu muškarca i žene. Stoga i zakon o istopolnim zajednicama ne bih mogao da potpišem i vratio bih ga Narodnoj skupštini - kazao je Vučić.


Kaze da ne isključuje mogućnost da se Ustav promeni u budućnosti, ali da je danas ovako.

Upitan kakav je njegov lični odnos prema zakonu, kaze da je to pokazao izborom Ane Brnabić za premijera, ali i da istovremeno nije gorljivi zagovnik istopolnih zajednica.

Dodaje i da ga ne zanimaju reakcije.

- Naše je da od Srbije napravimo modernu i normalnu zemlju, ali i zemlju u kojoj se poštuje pravni poredak - zakljucio je Vučić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Jokan

01.05.2021 09:15

Pravo na slobodu izbora u svakom smislu mora biti obezbedjeno...medjutim bracna zajednica u smislu institucije mora biti zakonski formulisana..

Anica

01.05.2021 10:18

Lično, nemam ništa protiv istopolnih brakova. Ali oduvek je važio zakon koji definiše bračnu instituciju između muškarca i žene, ne vidim zašto bi se sada to menjalo.

Ivana

01.05.2021 17:11

Nikakvi istoplonki brakovi ne dolaze u obzir. Srbija mora da sačuva decu od toga.

Blaginja

02.05.2021 09:12

Ne treba taj zakon odobriti nikada i nikako!!!