SKANDALOZNA PRLJAVA KAMPANJA! ĐILAS I ŠOLAK UHVAĆENI U LAŽI: Tvrde da niko neće da im štampa novine, a imaju svoju štampariju!

Autor: Republika

Vesti

01.05.2021

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno na belo: kompanija "Junajted medija" i njen prvi čovek Dragan Šolak, kada pričaju da niko u Srbiji neće da im štampa dnevne novine, brutalno lažu, i to iz prostog razloga jer već imaju svoju štampariju!

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ/youtube.com/SerbiaBroadbandSBB
Đilas i Šolak

Već nedeljama traje kampanja u kojoj "Junajted medija" preko TV N1 i Nova S i svojih internet-portala optužuju državu Srbiju i čak svoje kolege iz medija da ih sprečavaju da pokrenu tabloid Nova tako što im sprečavaju štampanje.

Tvrde Šolakovi poslušnici da je vlast naredila da se po svaku cenu spreči pokretanje opozicionih novina, s tim što ih oni zovu slobodnim, nezavisnim i slično.

E, ništa nije dalje od istine! Pritom, to je glupa providna laž koja se lako raskrinka pretragom registra Agencije za privredne registre, kao i uvidom u Bazu imovine političara organizacije Krik.

PRAVE CIRKUS DA BI REKLAMIRALI SVOJ PROJEKAT, NOVINE NOVA

Evo o čemu se radi.

Big print, društvo za štampu i grafičke usluge, sa sedištem u Ulici Đorđa Stanojevića 4, na Novom Beogradu, prema podacima APR, u stopostotnom je vlasništvu kompanije "Dajrekt medija", preduzeća za marketinške i promotivne aktivnosti d. o. o. Beograd, na adresi Antifašističke borbe 13 B. Takođe, prema APR, vlasnik 95% tog preduzeća je... kompanija "Junajted medija" iz Luksemburga! Ista ona "Junajted medija" koja je vlasnik N1, Nove S i portala Nova, koji pokreće novine Nova. Kakva sprdnja!

Taj isti "Big print" je svojevremeno štampao dnevni list Pres, koji su zajedno držali Miroslav Mišković i Dragan Đilas. I sve do 2014. bio je u Đilasovom vlasništvu! A onda je, zajedno sa "Dajrekt medijom", prešao pod okrilje Dragana Šolaka.

Od same najave da "Junajted medija" pokreće svoje dnevne novine bilo je jasno da će Šolak i ekipa na svakom koraku praviti cirkus, delom da bi reklamirali svoj novi projekat, delom da bi i dalje pljuvali državu Srbiju i sve koji im nisu po volji. Ali, da će tako lako biti provaljeni jer valjda misle da su, osim njih, svi drugi nepismeni i nesposobni, stvarno je previše!

N1 u službi vlasnika

Poseban je problem to što se niko od navodno velikih profesionalaca sa TV N1 nije usudio da objavi lako proverljivu činjenicu da "Junajted medija" već ima svoju štampariju, već, umesto toga, učestvuju u kampanji širenja lažnih vesti, a sve u interesu svog vlasnika bahatog tajkuna Dragana Šolaka.

 

Dok je Đilas vladao

"Big print" ne samo da je štampao dnevne novine već je imao velike poslove s institucijama grada Beograda, i to dok je Đilas bio gradonačelnik. Prema izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije iz 2011, koji je tadašnja "žuta" vlast žestoko napadala, štamparija "Big print" je pružala usluge, između ostalih, Skupštini grada Beograda, opštini Novi Beograd, većini gradskih pozorišta, Domu omladine, turističkoj organizaciji grada i tako dalje. Dakle, gradske institucije koje je kontrolisao Dragan Đilas davale su poslove i pare "Big printu", čiji je on bio vlasnik!

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Neđa

01.05.2021 11:24

Tvrde da niko neće da im štampa novine, a imaju svoju štampariju! Lažovi!