MAĐARSKA OTVORILA GRANICU ZA SRBE! Samo vakcinisani mogu da uđu bez ograničenja!

Autor: Republika

Vesti

30.04.2021

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani Srbije koji su vakcinisani, moći će od danas da uđu u Mađarsku bez PCR testa i obaveznog karantina, a isto će važiti i za vakcinisane građane Mađarske koji dolaze u Srbiju, najavio je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

RepublikaFoto: Tanjug

Taj dogovor u četvrtak su postigli Selaković i njegov mađarski kolega, ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Peter Sijarto.

- Imao sam priliku telefonom da razgovaram sa mađarskim kolegom Peterom Sijartom i da tim putem usaglasimo sporazum između dve države koji će danas stupiti na snagu, a kojim Mađarska i Srbija prihvataju i priznaju sve sertifikate o vakcinaciji naših građana, bez obzira na tip vakcine kojim su vakcinisani - objasnio je Selaković za Tanjug.

Kako je istakao, sporazum građanima Srbije omogućava da idu u Mađarsku, a građanima Mađarske da dolaze u Srbiju, bez prethodno obavljevnog PCR testiranja ili obaveze karantina.

Takođe, građani Srbije koji su vakcinisani, moći će u Mađarskoj da koriste usluge koje su ograničene vakcinacijom.

- Od 30. aprila taj sporazum stupa na snagu i građani dve države, koji su vakcinisani u skladu sa našim i mađarskim propisima, moći će slobodno da se kreću - iz Srbije u Mađarsku, i iz Mađarske u Srbiju - zaključio je Selaković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading