ŠIPTARI HOĆE DA ZATAŠKAJU ZLOČINE! Uskoro podnošenje tužbe protiv Karle del Ponte i Dika Martija!

Autor: Republika

Vesti

30.04.2021

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prištinski advokat Tom Gaši potvrdio je za Kosovo onlajn da će uskoro podneti, na osnovu ovlašćenja vlasnika "Žute kuće" u Albaniji, civilnu tužbu protiv nekadašnjeg izvestioca Saveta Evrope za trgovinu ljudskim organima Dika Martija, bivše glavne tužiteljke Haškog tribunala Karle del Ponte i nekadašnjeg šefa Kancelarije za nestale osobe i forenziku Unmika Hozea Pabla Barajbara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Nećemo podneti tužbu protiv američkog tužioca Klinta Vilijamsona pošto je on samo radio svoj posao. Imamo saznanja da je on u celokupnosti demantovao izveštaj Dika Martija - rekao je Gaši.

Gaši smatra i da bi poslanici u Skupštini Kosova glasali protiv formiranja Specijalnog suda da su imali na uvid izveštaj Klinta Vilijamsona.

RepublikaFoto: youtube.com/B92

- Ovi naši poslanici su glasali protiv sebe, jedan od njih je bio i Hašim Tači koji je bio protiv Specijalnog suda i nažalost on je jedan od prvih optuženih u Specijalnom sudu u Hagu. Ne bi trebalo niko od bivših pripadnika OVK da bude optužen na osnovu izveštaja Dika Martija, pošto faktički ništa nije potvrđeno od navoda u tom izveštaju - ocenjuje Gaši.

RepublikaFoto: Tanjug/AFP

Prištinski advokat objašnjava da je rano govoriti da li će sud nekog od optuženih proglasiti krivim, napomenuvši i da očekuje i podizanje novih optužnica.

- Apsolutno će biti i drugih optužnica. Do sada imamo četiri optužnice. Američki tužilac Klint Vilijamson je 2015. godine rekao da ukoliko bude neki sud, faktički je mislio na Specijalni sud, da će biti podneto do deset optužnica. To ne znači deset okrivljenih nego do deset optužnica - kazao je Gaši.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading