(VIDEO) PREMIJERKA OČITALA BUKVICU NOVINARIMA N1: Ne mešam se u tržišnu utakmicu, ne znam šta je vaš problem sa štamparijama!

Autor: Republika

Vesti

29.04.2021

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kaže da ne može da naredi štamparijama šta da štampaju i da se u tržišnu utakmicu nije mešala, niti će se mešati.

RepublikaFoto: Republika
Ana Brnabić

Na pitanje novinara N1 da dnevni list Nova ne može da nađe štampariju koja bi štampala novine Nove S i da uredništvo te medijske kuće to tumači kao pritisak na štamparije, Brnabić je rekla da je Srbija slobodna zemlja i da ona ne kontroliše stamparije.

Navela je da ona kao predsednica vlade ne zna šta bi mogla da učini po tom pitanju, a navode uredništva o pritisku na štamparije ocenila je kao "još jednu glupost epskih razmera".

- Ne znam šta mogu da uradim tim povodom, imate toliko štamparija, razgovarajte sa njima, ne znam ni u čemu je problem. To morate da vidite sa tim štamparijama - rekla je Brnabić.

 

Kaže i da joj nije poznata ni ponuda cene, niti tiraža.

- Otkud ja znam, možda su ponudili cenu koju Nova S nije htela da prihvati, možda su ponudili tiraž koji nisu mogli da isporuče. Telekom je ponudio da besplatno emituje N1 pa Junajted grupa nije prihvatila - rekla je Brnabić i navela da ne zna ni šta su štamparije odgovorile.

Kaže da je Srbija slobodna ekonomija i slobodno tržište, da nije planska ekonomija u kojoj premijer može bilo kome bilo šta da naredi i da je diskusija o tome bespredmetna.

- Idite od štamparije do štamparije pa pitajte njih, otkud ja znam, sta želite da ja uradim - navela je Brnabić.

Kaže da je videla štampanje raznih materijala i produkciju raznih filomova u Srbiji i da hvala bogu nikad nikom ništa nije falilo zbog toga.

Ona je poručila Novoj S da se dogovori sa štaparijama i da štampa šta god želi, koliko god želi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading