DIJANIN POLICAJAC STAVLJA METU NA ČELO VUČIĆU: Dumanović i dalje radi za Hrkalovićku!

Autor: Republika

Vesti

23.04.2021

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši policajac Milan Dumanović, poznat kao neko ko je završavao prljave poslove za Dijanu Hrkalović dok je bila državna sekretarka MUP, po njenom nalogu intenzivno gostuje u opozicionim medijima i stavlja metu na čelo predsedniku Aleksandru Vučiću.

RepublikaFoto: Tanjug
Dijana Hrkalović

Cilj je da se po zadatku koji je Dijana dobila od stranih službi diskredituje Republika Srbija i naše bezbednosne službe. Takođe, Hrkalovićeva koristi Dumanovića kao svoj “megafon”, odnosno kroz njegova usta iznosi laži kojima želi da se opere od umešanosti u nezakonite aktivnosti u kojima je učestvovala u MUP.

Sagovornici Objektiva, bivše Dumanovićeve kolege, podsećaju da je upravo on bio ključni Dijanin čovek i da ga je ona, opet po nalogu stranih službi, poslala u Srebrenicu kako bi posle lažnim svedočenjem diskreditovao Srbiju.

Najbolji dokaz veze Hrkalovićeve i Dumanovića, tvrde sagovornici, jeste i to što je Dijana svojevremeno degradirala funkcionere MUP koji su se žalili na Dumanovića zbog njegovih propusta. Izvori Objektiva ubeđeni su da Dumanović, kao što je radio i tada, i danas sve poteze vuče koordinisano s Dijanom Hrkalović i njenim kontaktima iz stranih obaveštajnih službi…

ZAMAGLJUJE NAM OČI

Pored toga što za račun stranaca diskredituje Srbiju, Dumanović lažnim svedočenjima pokušava da skine svaku odgovornost sa sebe i Dijane Hrkalović, koja je, najblaže rečeno, negovala prijateljske odnose s kriminalnom bandom Veljka Belivuka… I vrapci na grani znaju da je Milan Dumanović muljao u MUP po nalogu Dijane Hrkalović, radio je bukvalno sve što mu je tražila, nameštao neke policajce i odrađivao neke “posliće” za kriminalce. On je i dalje pod njenom komandom, ništa se nije promenilo.

BIA podnela krivičnu prijavu protiv Milana Dumanovića 

Međutim, sada u opozicionim medijima targetira predsednika Vučića kao krivca za sve, tvrdi da Vučić pričom o prisluškivanju hoće da prikrije "Jovanjicu” i mnoge druge afere, pa čak i preti da su kod Dijane Hrkalović brojni snimci u kome neko naređuje nekome, odnosno agenciji, da skloni dva i po minuta video-snimka nesreće na naplatnoj rampi kod Doljevca.

- Na prvi pogled čini se da Dumanović napada i Vučića i Dijanu, ali to je varka. On čini sve da zaštiti sebe i svoju šeficu - otkriva izvor.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Milan Dumanović

Najgore od svega, dodaje izvor, jeste to što Dumanović uporno ubeđuje građane Srbije da je Vučić postavio Dijanu Hrkalović na poziciju u MUP, iako je bivši ministar policije Nebojša Stefanović rekao da je to laž, prenosi Objektiv.

Meni Aleksandar Vučić, dok sam bio ministar u MUP, nikada nikoga nije nametnuo. Predsednik dozvoljava slobodu svojim saradnicima, a kadrovski izbori bili su moji – rekao je Stefanović i naglasio da ne želi da Vučić snosi bilo kakvu posledicu zbog toga, ali to Dumanoviću izgleda nije bilo dovoljno, pa je nastavio da izmišlja u opozicionim medijima.

Ipak, Dumanović nije samo bivši policajac i poslušnik Dijane Hrkalović. On je sada funkcioner stranke Mlađana Đorđevića, kuma Dragana Đilasa, tako da njegove izmišljotine treba posmatrati i kroz tu prizmu.

Sve dok pljuje Aleksandra Vučića, Milan Dumanović će biti rado viđen gost u opozicionim medijima – dodaje izvor.

“KORISNA BUDALA”

Bivši obaveštajac Božidar Spasić dodaje da je Dumanović “korisna budala” u rukama Dijane Hrkalović.

On toliko lupeta po medijima, tako da je svima postalo jasno da radi u timu Dijane Hrkalović. Dumanović zna koliko je grešio, radio je isto mimo zakona kao i Dijana Hrkalović, ali napadajući predsednika, pokušava da se predstavi kao žrtva. Dumanović je u funkciji tog dela policijskog aparata koji nema nikakav kredibilitet – priča Spasić.

Prema njegovom mišljenju, čudno je da jedan policajac napada predsednika države.

Postavljam pitanje, zašto Dumanović izlazi u opozicione medije, gostuje u opozicionim emisijama i zaključuje da je Vučić odgovoran za bilo šta kad je on bio običan policajac? Dumanović nije politička ličnost. Da li je on možda sedeo u kabinetu Vučića kad je on kao nešto naređivao? Siguran sam da Dumanović traži zaleđinu na ovaj način, zato ga i puštaju u programe da pljuje po Aleksandru Vučiću, to je toliko očigledno. Kada ga potroše, odreći će ga se za pet minuta – smatra Spasić.

Sagovornik napominje da je slučaj Dijane Hrkalović kod tužioca i da ide svojim tokom.

Mislim da će brzo biti podignuta optužnica. Verovatno se još uvek vaga težina krivičnog dela, da li je to bio pokušaj državnog udara, da li prekoračenje službenih ovlašćenja ili stvaranje kriminalne organizacije. Ovo su takozvani sateliti. Kad slušate Dumanovića šta priča, mislite da je bio infomisan o svemu, a on je bio jedan običan policajac, šraf. Otkud njemu podaci da je predsednik džave postavio Dijanu Hrkalović na mesto državnog sekretara? Dumanović je pronađen kao “korisna budala” – ističe Spasić.

IZMIŠLJOTINE SA CILJEM

Potpukovnik KOS u penziji Ljuban Karan kaže da Dumanović u javnost iznosi izmišljotine sa određenim ciljem.

Opozicioni mediji predstavljaju borce protiv kriminala kao krivce i kriminalce, a od krivaca i kriminalaca prave heroje.

- Na takvom neubedljivom i promašenom poslu našao se i bivši policajac Milan Dumanović. Očito da je iz nekih razloga postao oruđe u tuđim rukama kada tvrdi nešto u šta verovatno ni sam ne veruje. Podsetiću vas da je ministar Nebojša Stefanović više puta javno rekao da je Dijana Hrkalović bila njegov izbor, i ko je Dumanović da tvrdi drugačije – zaključuje Karan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nemanja

23.04.2021 14:00

Dijana Hrkac nema iskustva ni kvalifikacije za MUP.