Stefanović: Ukoliko bi bilo koje tužilaštvo postupalo po peticijama, to bi bio KRAJ vladavine prava!

Autor:

Vesti

23.04.2021

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"UST podseća da svi građani koji žele da prijave izvršenje krivičnog dela ili dostave dokaze o postojanju krivičnog dela, to mogu učiniti na pisarnici bilo kog tužilastva, koje će istu proslediti nadležnom tužilastvu, ukoliko samo nije nadležno, te da ne postoji potreba da se pokreće peticija u vezi primene ustavnih i zakonskih ovlašćenja od strane tužilaštva", navodi u saopštenju Nenad Stefanović, predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nenad Stefanović

"Očekujemo osudu ovakvog ponašanja od strane svih strukovnih udruženja iz oblasti pravosuđa ali i reakciju DVT, novog poverenika za samostalnost.

Ukoliko bi bilo koje tužilastvo, a pogotovo RJT postupalo po peticiji, pritiscima, ili drugim neprimerenim uticajem da se nešto učini ili ne to bi bio kraj vladavine prava i otvaranje pandorine kutije bezakonja. UST apeluje da se tužilaštvima omogući da nepristrasno vrše svoju ulogu a to je krivično gonjenje učinilaca krivičnih dela", piše u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading