LESI SE VRATIO KUĆI! Saša Paunović ponovo demokrata zahvaljujući Đilasovoj lovi! KUPLJEN ZARAD REALIZACIJE PRLJAVOG PLANA!

Autor: Republika

Vesti

20.04.2021

07:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa građana koju predvodi Saša Paunović integrisaće se u Demokratsku stranku.

RepublikaFoto: facebook.com/Saša Paunović
Saša Paunović

To je jednoglasno odlučilo Predsedništvo DS, onaj deo razjedinjene partije kojim samo formalno rukovodi Zoran Lutovac, dok prave konce vuče lider SSP Dragan Đilas. Paunović se ovim transferom, koji je delo glavnog finansijera demokrata, nakon godinu dana vraća u stranku koju je dobrovoljno napustio, dok se Đilas jasno pokazuje kao neko ko slobodno kadrira u stranci sa kojom, bar formalno, nema nikakve veze, piše Objektiv.

Bivši predsednik opštine Paraćin napustio DS u martu prošle godine, posle odluke da samostalno učestvuje na lokalnim izborima u Paraćinu, koje su Lutovčeve demokrate bojkotovale.

Doneo sam odluku da istupim iz članstva Demokratske stranke i na taj način odstupim i sa svih dužnosti koje imam u stranci – naveo je tada u pisanoj izjavi Paunović, koji je tog trenutka bio na funkciji zamenika predsednika DS. Međutim, samo godinu dana kasnije Paunović peva neku sasvim drugu pesmu.

Rad na osnaživanju DS, ali i celokupne opozicije i građana za nas je prioritetan posao i sigurni smo da ćemo zajedničkim snagama smeniti režim Aleksandra Vučića i vratiti Srbiju među ekonomski stabilne, slobodne, pravno uređene evropske države – navodi se u saopštenju grupe građana s Paunovićem na čelu.

PRELET U SSP

Ne slučajno, s povratkom nekadašnjeg prvog čoveka Paraćina među demokrate poklopio se prelet bivšeg visokog funkcionera DS iz istog grada Vojislava Vasića. On je prošle nedelje promenio stranački dres i sad je u redovima Đilasovog SSP, gde je nedavno imenovan za zamenika predsednika gradskog odbora.

Sa Vasićem je u SSP istovremeno prešao još jedan bivši demokrata Saša Vlajić, kao i dvojica kandidata za odbornike koji su bili na listi "Saša Paunović – Sigurno napred", Nemanja Jovanović i Darko Antić.

Za mnoge demokrate koji su kritički nastrojeni prema načinu na koji aktuelni šef vodi stranku, Vasić kao novi funkcioner SSP je samo logičan nastavak dogovora Lutovca i Đilasa o definitivnom komadanju DS.

MASKE SU PALE

Na povratak Paunovića među demokrate burno je reagovala Marina Komad, portparolka Borisa Tadića.

Druge optužuju zbog izlaska na lokalne izbore, onda fingirano isključe Paunovića jer izlazi na izbore. Onda napadnu one koji već tada kažu da je fingirano, onda ga vrate! I tu očiglednu prevaru i sopstvenih odbora i birača nazovu "ukrupnjavanjem" – napisala je Komad na Tviteru, navodeći kako je bojkot lokalnih izbora doprineo da se potvrdi dil Paunovića i DS sa Đilasom.

NE ŽALI NOVCE

Komentarišući očigledno jak uticaj koji Đilas ima na demokrate, politikolog Jelena Vukoičić kaže za Objektiv da se trenutno beznačajan DS, kao i partijski kadrovi koji se vraćaju u njega, ne mogu odupreti moćnom finansijskom uticaju lidera SSP.

– Nema šanse da Demokratska stranka ovakva kakva je sada ne potpadne pod uticaj Dragana Đilasa, jer on ima dovoljno novca da mnogo ozbiljnije ulaže u politiku nego svi ljudi u DS. On ulaže novac u svoje političke projekte kako bi došao na vlast i Paunović je sigurno jedan od tih projekata. Svi poslovi oko DS Đilasu su interesantni najviše zbog imena i nekadašnjeg imidža, jer stranka kao stranka nema ništa specijalno da ponudi – objašnjava Vukoičićeva.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading