DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ IMA PORUKU ZA TVITERAŠE: Ti koji nipodaštavaju pakovanje vakcine na Torlaku, ne znaju ništa o tome!

Autor: Republika

Vesti

18.04.2021

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka za rad, zapošljavanjе, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević rekla je u emisiji "Hit Tvit" da je nipodaštavanje pakovanja vakcine protiv korone na Torlaku pokazatelj neobaveštenosti koliko je to sofisticiran proces u pitanju.

RepublikaFoto: printscreen/TV Pink
Darija Kisić Tepavčević

- U prvoj fazi radimo pakovanje, etiketiranje i punjenje. Videla sam na Tviteru da su mnogi tu vest dočekali sa nipodaštavanjem, kao samo pakujemo. Pa nije to supermarket, pa je to samo nova ambalaža i prepakuje se. Kada je upitanju proizvodnja vakcina to je vrlo sofisticiran proces, to ne može da se radi bilo gde i bilo kako - objasnila je Kisić Tepavčević. 

- Što se tiče najave da ćemo početi sa novim tehnologijama pored proširenja kapaciteta Torlaka je zdravstvena vest veka za našu zemlju. Zemlja koja je sposobna da proizvede vakcinu imaće prednost u odnosu na sve druge jer će biti spremna da zaštiti zdravlje svojih građana. Pojava pandemije zarazne bolesti nije nešto što je bilo neočekivano, o tome se decenijama u naučnim krugovima priča. Koliko je povećan broj stanovnika i gustina naseljenosti, koliko se pojačao saobraćaj. Verovatno ćemo i u budućnosti imati neke nove izazivače zaraznih bolesti i zemlja koja je spremna da se nosi sa ovim izazovom spadaće u najjače zemlje - rekla je Darija Kisić Tepavčević. 

Tektonske promene u stvaranju boljeg zdravstvenog sistema

- Proizvodnja četvorovalentne vakcine više košta nego izgradnja jednog kliničkog centra. Dakle reč je o velikim ulaganjima. Mi ovakvim potezom države rade se tektonske promene u stvaranju jednog stabilnog i jakog zdravstvenog sistema - rekla je Kisić Tepavčević. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading