(VIDEO) IMPOZANTNO! Pogledajte kao izgleda jedan od najvećih infrastrukturnih projekata Srbije - auto-put Beograd-Sarajevo

Autor:

Vesti

18.04.2021

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović objavio je na Instagramu kako izgleda jedan od najvećih infrastrukturnih projekata Srbije, auto-put Beograd-Sarajevo.

RepublikaFoto: instagram/tomamomirovic

- Auto-put Beograd-Sarajevo prvi je auto-put koji će direktno povezati Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, odnosno Republiku Srpsku, i spada u jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u okviru programa "Srbija 2025". Srbija je prošle godine krenula u izgradnju prve deonice, od Sremske Rače do Kuzmina, u dužini od 18 kilometara, a vrednost investicije je 220 miliona evra.

 

 


U okviru izgradnje ovog auto-puta traje i izgradnja novog mosta na Savi u Sremskoj Rači, ukupne dužine 1.310 metara. Most se sastoji od prilaznih betonskih konstrukcija na levoj i desnoj obali Save, dužine 530 metara i 450 metara i čelične konstrukcije nad rekom dužine 330 metara.

Radove na deonici Kuzmin - Sremska Rača, u okviru izgradnje auto-puta Beograd - Sarajevo izvodi turska firma Tašijapi, koja je nedavno dala obećanje da će radovi završiti do kraja 2022. godine - napisao je Momirović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading