VUČIĆ SE OBRATIO GRAĐANIMA SRBIJE: Na Torlaku će se proizvoditi ČETVOROVALENTNA VAKCINA protiv gripa!

Autor: Republika

Vesti

17.04.2021

19:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će Srbija uložiti 100 miliona evra u proizvodnju četvorovalentne vakcine za grip, koju proizvode još samo Francuska i Velika Britanije, po čemu će naša zemlja, zajedno sa institutom Bajfor koji ćemo imati, postati velesila u toj oblasti.

RepublikaFoto: Tanjug/D. ANČIĆ
Foto: Ilustracija

Vučić je rekao da država podiže Torlak i da smo do sada pravili trovalentne vakcine za grip i da je pre dva dana održan sastanak na kome su doneti važni zaključci za Srbiju.

- Iako do sada nismo ni izolovali tu četvrtu komponentu, jer su ove tri koje pokrivamo bile sasvim dovoljne. Naša odluka je da idemo u proizvodnju četvorovalentne vakcine koju proizvode dve najmoćnije evropske farameceutske kompanije iz Francuske i Engleske. Zamislite jedna mala Srbija se drznula da proizvodi četvorovalentnu vakcinu za grip - naglasio je Vučić.


Za to je potrebno i već je izdvojeno 20 miliiona evra za zgrade i plus 18 miliona evra biće potrebno za mašine za pakovanje i ambalažu i slično.

- Ulaganje samo u opremu za četvorovalentnu vakcinu je 100 miliona evra, na sve ovo što već imamo - istakao je Vučić i dodao da sa tom vakcinom, novom tehnologijom i uređajima postajemo sila, a sa Bajofor institutom i velesila.

Vuciće veruje da će Srbija već za četiri godine imati četvorovalentnu vakcinu protiv gripa, iako je, kaže, u proseku potrebno šest godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Jeca

17.04.2021 20:25

Zato sto je Vucic veliki kosmopolita i stavlja zdravlje ljudi ispred politickih interesa,zato cemo pobediti koronu

Sofija

18.04.2021 05:36

За Србију ће много здравствно и економски да значи што ћемо да производимо вакцину

Ivana

18.04.2021 11:48

Velika je ovo stvar za našu farmaceutsku industriju. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predeseniče što na sve načine pokušavate da našu državu jačate. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je jedini predsednik koji je stvorio i omogućio velike stvari za našu državu. Torlak se vraća nasami vrh farmaceutske kompanija koje je nekada bio.