SELAKOVIĆ U IRANU: Susreti sa ministrima i predsednikom

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.04.2021

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Teheranu sa ministrom spoljnih poslova Irana Mohamedom Džavadom Zarifom.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Mirković

Teme razgovora dvojice ministara su bilateralni odnosi i unapređenje saradnje Srbije i Irana, pre svega ekonomske, borba protiv pandemije kovida 19...

Inače, Iran je među zemljama koje ne priznaju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Selaković je ranije danas razgovarao i sa zamenikom ministra industrije, rudarstva i trgovine i predsednikom iranske Organizacije za promociju trgovine Hamidom Zadbumom, o mogućnostima intenziviranja ekonomskih odnosa, te naveo da je Srbija zainteresovana za ponudu iranskih partnera da se razgovara o sporazumu o slobodnoj trgovini između dve države.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Mirković

Prema podacima, ukupna trgovinska razmena dve zemlje prošle godine je 23,6 miliona dolara.

Drugog dana posete, u nedelju, Selaković će sastati sa predsednikom Irana Hasanom Rohanijem, predsednikom parlamenta Mohamedom Bagerom Galibafom i ministrom poljoprivrede Jazemom Havazijem.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Mirković

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading