Advokat Đilasove televizije na suđenju: N1 nije pružalac medijske usluge?! - ODGOVOR

Autor: Republika

Vesti

15.04.2021

03:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovim putem obaveštavamo javnost da nisu tačne tvrdnje iznete u članku na portalu Republika.rs da TV N1 nije medij i da su advokati koji zastupaju Tv N1 u sudskom postupku izjavili da to nije medij i da pružalac medijske usluge, da ne emituje program i da nema programsku šemu.

RepublikaFoto: printscreen/N1
Dragan Đilas

Takođe, nije tačno da su napred navedene tvrdnje unete u sudski zapisnik sa ročišta. Tv N1 nikada, ni pred jednim zvaničnim organom Republike Srbije nije iznela tvrdnju da se ne bavi pružanjem medijske usluge. Takođe, Tv N1 nije televizija Dragana Đilasa, niti on ima bilo kakvog udela u vlasništvu ove televizije. Naime, na ročištu održanom dana 12.05.2020. godine pred Privrednim sudom u Beogradu advokati koji se pominju u spornom tekstu zastupali su privredna društva SBB DOO i Adria News doo u predmetnom sudskom postupku u toku svog izlaganja nijednom nisu pomenuli Tv N1, odnosno Adria News SARL, a to nisu učinili ni u odgovoru na tužbu. Tv N1 jeste medijska usluga koju pruža Adria News SARL iz Luksemburga, a na osnovu dozvole luksemburškog regulatornog tela, u čijem registru je N1 registrovan kao medij. Pružanjem medijske usluge Tv N1 je u potpunosti u skladu sa zakonima Republike Srbije, pre svega u odnosu na odredbe Zakona o elektronskim medijima i Evropske konvencije o prekograničnoj televiziji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading