BOMBA IZ ATINE! Grci Albance vratili na fabrička podešavanja: Naš stav je dobro poznat, NE PRIZNAJEMO TZV. KOSOVO KAO DRŽAVU

Autor:

Vesti

14.04.2021

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stav Grčke da ne priznaje nezavisnost (tzv.) Kosova je dobro poznat i ostaje nepromenjen, izjavio je ambasador Grčke u Srbiji Jorgos Đakofotakis.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

On je tako pokomentarisao očekivanja analitičara spoljne politike Dejvida Filipsa i Danijela Servera da će Grčka promeniti stav i verovatno priznati (tzv.) Kosovo.

- U principu ne komentarišemo mišljenja analitičara, Grčki stav o nepriznavanju (tzv.) Kosova je dobro poznat i ostaje nepromenjen - navodi se u pisanom odgovoru Đakofotakis koji je Tanjugu prosledila njegova pres služba.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Vučić sa ambasadorom Grčke u Beogradu

Flips i Danijel Server izjavili za su za RTV Dukađini da ne očekuju da će pet zemalja Evropske unije koje nisu priznale (tzv.) Kosovo promenti svoje stavove, osim Grčke.

- Grčka će vrlo verovatno priznati (tzv.) Kosovo. Zid koji je stvoren time što pet zemalja nije priznalo (tzv.) Kosovo uskoro će početi da se ruši, kada Grčka ili neka druga zemlja odluči da prizna (tzv.) Kosovo“, rekao je Filips.

Filips i Server takođe smatraju da bi stavove pet zemalja članica EU trebalo videti posle okončanja dijaloga Beograda i Prištine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading