NEMAČKI DOKTOR I SRPSKI ZET RUDOLF HENZEL OPLEO PO TOMASU ŠIBU! "Sram te bilo, priliči li jeftina propaganda jednom ambasadoru"!?

Autor: Republika

Vesti

13.04.2021

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dr Rudolf Henzel uputio je otvoreno pismo Tomasu Šibu, ambasadoru Nemačke u Srbiji povodom njegove nedavne izjave da je NATO morao da bombarduje Srbiju kako bi je sprečio da dovrši genocid na Kosovu 1999. godine.

RepublikaFoto: www.twitter.com/German Mission to UN ‏ Verified account
Tomas Šib

Pismo prenosimo u celosti:

Moj gospodine, 

Ja, kao nemački državljanin i dugogodišnji prijatelj Srba imam neodložnu potrebu da Vam izrazim moje duboko ogorčenje i neodobravanje zbog Vašeg intervjua odnosno izjave u vezi sa invazijom SAD-a i NATO-a na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine protivno međunarodnom javnom pravu. Izvinjenje srpskom narodu za ovo krajnje nepristojno ponašanje prema zemlji-domaćinu je minimum koji od Vas očekujem.

Ja sam se pre godinu i po dana sa mojoj suprugom koja je penzionisani srpski diplomata iz rajskog Lindaua na Bodenskom jezeru preselio u Beograd. Kao Nemac ne bih se usudio da pogledam u oči mojim rođacima, prijateljima i poznanicima, ako ne bih zauzeo jasan stav u odnosu na Vašu, za mene i verovatno većinu Srba teško shvatljivu izjavu.

Prema izveštavanju srpskih i nemačkih medija Vi ste - i to još u vreme kada srpski narod obeležava 80 godina od bombardovanja Beograda za vreme Drugog svetskog rata - izjavili da je bombardovanje 1999. bilo "potrebno" radi sprečavanja humanitarne katastrofe i genocida na Kosovu. Kakvo groteskno krivotvorenje istorije!

Pošto sam ja već napisao više, činjenicama potkrepljenih članaka, o ovom mračnom poglavlju zapadnjačke zajednice i u njima posebno ukazao na bombardovanje zemlje veoma otrovnim i radioaktivnim uranijumskim bombama, koje pored nebrojenih ubijenih i ranjenih protokom godina imaju za posledicu sve više raznih oboljenja od kancera kod mladih i starih, evo još samo ovo:

Užasnut sam time da jedan nemački diplomata bez ikakve potrebe se upušta u vođenje jeftine propagande NATO-a i pitam se da li ovaj čovek treba da bude ambasador. O tome, međutim, treba da odluči srpska vlada i srpski narod – iako Vas je predsednik Aleksandar Vučić, začudo, uzeo u zaštitu kao prijatelja Srba. Ja ću, u svakom slučaju, ovo otvoreno pismo ponuditi za objavljivanje i u Nemačkoj i u drugim zemljama.

Dr. Rudolf Henzel (Hänsel)

Dr. pedagogije i dipl. psiholog".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading